Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Eğer Türkiye normalleşecekse CHP üzerine düşen görevi yaptı. AK Parti de üzerine düşen görevi yapsın” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Parti binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbe gecesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Ağbaba, kendi geleneklerinin gereğini yaptıklarını söyledi. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı mitingine gitme kararı aldığını anımsatan Ağababa, “Bu miting şimdiye kadar Cumhurbaşkanının bir mitingi gibi gösteriliyordu. Bizim resmi muhatabımız hükumetin başından resmi davet gelince bu davet parti içinde tartışıldı. Cumhuriyet Halk Partisi 15 Temmuz darbe gecesinden bu yana geçmişteki her türlü eleştirisini saklı tutarak, geçmişte Türkiye’yi bu noktaya getiren AK Parti olduğunu parantez içerisine alarak, altını çizerek bir şey anlatmaya çalışıyor. 15 Temmuz darbe gecesinden beri Türkiye’de parlamenter sisteminin güçlenmesi için, Türkiye’deki gerginliğin azalabilmesi için üzerine ne düşüyorsa fazlasını yapıyor. 15 Temmuz gecesi olayları duyduğumuz andan itibaren partimizin sözcüsü, grup başkan vekili, ‘Çıkın tankın üzerine direnin’ dediler. Bir başka grup başkanvekilimiz ‘bize seçimde ana muhalefet görevi verildi. Biz başka hiçbir türlü görevi kabul etmiyoruz’ dediler" ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin normalleşmesi için muhalefetin üzerine düşeni yaptığını kaydeden Ağbaba, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Türkiye normalleşecek ise üçüncü köprünün ismi mutlaka değiştirilmelidir. Türkiye eğer normalleşecekse muhalefetin eleştirmiş olduğu 4+4+4 mutlaka değiştirilmelidir. Eğer normalleşecekse Türkiye AK Parti geçmiş uygulamalarından vazgeçmelidir. Biz önemli bir adım attık AK Parti’den adım bekliyoruz. Cumhurbaşkanı özür dilerken ’benim diğer cemaatlere lafım yok’, diyor. Laiklik ilkesinden vazgeçildiği için Türkiye bugün bu durumda, laiklik ilkesinden vazgeçildiği için devlete, Türk Silahlı Kuvvetlerine bir çete sızmıştır. Şimdi başka bir cemaate, başka bir tarikata teslim ederseniz alacağınız cevap aynısıdır. Darbeye karşıyız. Türkiye’nin ayrıştırılmasına karşıyız. HDP’nin mitinge çağrılmamasını doğru bulmuyoruz.”