CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hükümeti eleştirerek, “Biz ürkütüyoruz, korkutuyoruz. Korkunun ecele faydası yok. CHP’nin ayak seslerini duydukça korkuyorlar.” dedi. Bingöl, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çalıştayda konuştu. Seferihisar Sığacık Euphoria Otel’de düzenlenen çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, milletvekili adayları, belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Çalıştayda konuşan örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hükümete yüklendi. Başlattıkları seçim kampanyasının birilerine rahatsızlık verdiğini söyleyen Bingöl, “Seçim sürecine girdik. Korku dağları sardı. Bizim açımızdan her şey iyi gidiyor ama içimizi acıtan durum, Türkiye’nin iyi gitmemesidir. Türkiye’de işlerin iyi gitmemesi hepimizi yaralıyor. Çok şükür ki bu olumsuzluklara rağmen CHP’nin işleri iyi gidiyor. En muhalif köşe yazarları bile bizim aleyhimize yazacak bir şey bulamıyorlar. Olumlu olanları yazmıyorlar ama kötü yazamıyorlar. CHP’de her şey yolunda gidiyor. Adaylarımızı ön seçimle belirledik. Bundan önceki seçimlerde partiler birbirlerini kovalarlardı. Çıkan adaylara göre başka partiler, adaylarını diğerine göre belirlerdi. Biz ön seçimde birçok adayımızı belirledik. YSK’ya listeyi sunmadan 24 saat önce listemiz hazırdı. Hiçbir korkumuz yoktu. Varsın bizim adaylarımızı bilsinler. Onların aday listeleri bizim listelerimizden çok geride. CHP’de genel başkanımız ön seçime girdi. Kadınlara büyük şehirde ilk sırayı verdi. 15 seçim bölgesinde birinci sıralarda kadın adayımız var. Biz çıktık, reklam kampanyamızı başlattık. Başladılar bizim alkışımıza birtakım anlamlar yüklemeye. Trafonun önünden geçen kedi bile onları korkuttu. Biz ürkütüyoruz, korkutuyoruz. Korkunun ecele faydası yok. CHP’nin ayak seslerini duydukça korkuyorlar ama hiçbir şekilde kurtuluşları yok.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İzmir’de ön seçimde verdiği destek için teşekkür eden Bingöl, “Sayın genel başkanımız, İzmir’de milletvekilliği için ön seçime gireceğini açıklamıştı. Bundan önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız çok samimi ve içten duygularla önerilerde bulunmuştu. Genel başkanımız, bu öneriyi geri çevirmedi ve ön seçime girme kararı açıkladı. O andan itibaren herkesin gözü kulağı İzmir’deydi. Özellikle AKP sözcüleri ve havuz medyası, ‘Acaba buradan ne çıkarabiliriz?’ diye düşündüler. 29 Mart’ta herkes diğer yerleri bırakıp İzmir’deki sonuçlara odaklanmıştı. Gelin görün ki İzmir’deki üyelerimiz, örgütümüz, belediye başkanlarımız, milletvekili ve adaylarımız çok net ifadelerde hepsi, ‘Bizim birinci sıra adayımız genel başkanımızdır.’ diye net bir tavır koydular. Bu, CHP geleneğinin ve anlayışının göstergesiydi. Genel başkan kim olursa olsun koyulması gereken tavrı, İzmir’deki parti yöneticileri ve seçilmişler net bir şekilde koydular. O akşam ellerini ovuşturarak buradaki konuyu malzeme yapmak isteyenlerin hevesleri kursağında kaldı.” diye konuştu.

Bingöl, CHP’li belediye başkanlarının zorluklara ve baskılara rağmen hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, “Bu çalıştayda belediye başkanlarının bir yıllık performansları ortaya koyulacak. Çok önemli bir konu, çünkü 12 yıldır ceberrut bir iktidarın baskısı altında bizim arkadaşlarımız hizmet yapıyorlar. Yaptıkları hizmetlerin hepsi saygıdeğerdir, çünkü onlar bütün baskılara rağmen korkmadılar. Soruşturmalar geçirdiler, yılmadılar. Hapisle korkutuldular. Davalar açıldı. Dudak uçuklatacak cezalarla suçlandılar. Hiçbirinin verilemeyecek hesabı yoktu. Korkmadılar, sinmediler, yılmadılar, çünkü onlar CHP’nin belediye başkanıydı. Onların taşıdığı yürek insan sevgisinden. Sosyal demokrat olmanın gereğini taşıdılar. Beş yılın sonunda her belediye başkanının hizmeti beşer ciltlik ansiklopediye dönüşecek. Bizim belediye başkanlarımız şov yapmayı bilmiyor, onlar sadece hizmet ediyorlar.” diye konuştu.

'HEDEFİMİZ 10+10'

Çalıştayda konuşan CHP İl Başkanı Serter ise 7 Haziran genel seçiminde büyük bir başarı elde edeceklerini söyledi. Serter, “CHP olarak İzmir’de Büyükşehir ve 22 ilçe belediyesini kazanmış bir il olarak çalışmalarımız sürüyor. Sayın genel başkanımızın İzmir’den aday olması, partimize güç vermiştir. 12 yıldır ülkenin içinde bulunduğu durumu, yargıdaki kokuşmuşlukları ve ekonomik sorunları ortadan kaldırma zamanı gelmiştir. Sayın genel başkanımızı başbakan yapacağız. Bizim daha önceki milletvekili hedefimiz 8+8 iken genel başkanımızın buradan aday olmasıyla bu hedef 10+10’a çıkmıştır. Seçim geçirmiş bir ekip ve deneyimli yapı ile 20 milletvekili hedefine hazırız.” dedi.