OSMANİYE (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türkiye, demokrasi ve hukuk devleti değerlerinden uzak bir biçimde yönetilmeye çalışılıyor" dedi.

Partisinin Osmaniye İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan Tanrıkulu, Türkiye'nin, demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaştığını ileri sürdü.

Demokrasi, hukuk ve yargının olması gerektiği gibi yürümediğini iddia eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Demokrasi dışı davranışlar bütün dünyada suçtur. Türkiye, demokrasi ve hukuk devleti değerlerinden uzak bir biçimde yönetilmeye çalışılıyor. Mecliste salı günü bir oylama yapılacak. Dört bakan hakkındaki iddiaların tümünü okudum, tümünü dinledim. Bu bakanlar veya yakınları, doğru dürüst bir avukat bürosuna gitseler onların davasını üstlenecek avukat olmaz. İddia edilen suçlamaların bir tanesine yanlış demediler, montaj dediler, montaj olmadığı Adli Tıp raporuyla ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Kurulu görevlisi çok açık şekilde, 'Üç bakanın bakanlık dönemindeki mal varlığındaki artış gelirleriyle orantılı değil' dedi. Kamu vicdanında bunlar mahkum olmuştur. Salı günü umarım vicdanlı 53 tane milletvekili çıkar, vicdanlarına göre karar verirler. Buradan sesleniyorum, bu milletvekillerinin elleri cebinde ise onları aklayacaklar, Yüce Divana göndermeyecekler ama elleri vicdanlarında ise 'evet' diyecekler. Maalesef vicdanları ile cepleri arasında sıkışmış durumdalar."

Tanrıkulu, daha sonra partilileriyle görüştü.