CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar, demokrasiyi unutturmaya çalışıyorlar, yargı bağımsızlığını unutturmaya çalışıyorlar, medya özgürlüğünü unutturmaya çalışıyorlar" dedi.
Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 2 yıllık hizmet döneminde yaptığı projeleri Ankaralılarla paylaştığı programa katıldı. Ankara Sherathon Otel’de düzenlenen programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Program öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle iptal ettiği 19 Mayıs yürüyüşü hakkında, "Yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ BİR KİŞİNİN İKİ DUDAĞI ARASINA HAPSETMEK İSTİYORLAR"
"Bir kişinin düşüncesini topluma enjekte etmeye çalışıyorlar ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Bize Cumhuriyet’i unutturmaya çalışıyorlar, demokrasiyi unutturmaya çalışıyorlar, yargı bağımsızlığını unutturmaya çalışıyorlar, medya özgürlüğünü unutturmaya çalışıyorlar. Bir kişinin düşüncesini topluma enjekte etmeye çalışıyorlar ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar. Ama onların unutmaması gereken bir şey var; bu ülkenin bir partisi var ve o partinin dokularında Kuvayi Milliye’nin ruhu var ve o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.
Kılıçdaroğlu, bir insanın karnının doymamasının o insanın potansiyel bir tehlike haline gelmesine yol açacağını ileri sürerek, o kişileri toplumun uygar bir bireyi haline getirmenin, sosyal güvenlik hakkını sağlamanın kendi görevleri olduğunu kaydetti.
"ELİN OĞLU PİRE YAPIYOR DEVE DİYE SATIYOR, BİZ DEVE YAPIYORUZ PİRE KADAR BİLE SATAMIYORUZ"
Yerel yönetimlerdeki başarılarını dünyaya anlatamadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kaydetti:
"Çalışırsak bütün başarılara imza atarız ama çalıştığımızı dünyaya duyurmamız lazım. Belediye başkanı arkadaşlarıma zaman zaman sitem ederim, ’Elin oğlu pire yapıyor deve diye satıyor, biz deve yapıyoruz pire kadar bile satamıyoruz’ sorunumuz bu."
"Beladan kurtarmak da bizim görevimizdir ülkeyi" diyen Kılıçdaroğlu, "Bazıları diyor ki; ’Ben bilirim, ben yaparım.’ Ama 21. yüzyılda bu olmaz. Olmaz olur mu? Bizde bir adam var zaten; her şeyi bilen, her şeyi yapan, ülkenin başına bela olan bir adam. Beladan kurtarmak da bizim görevimizdir ülkeyi. Bunun mücadelesini yapacağız" değerlendirmelerinde bulundu.