CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin artık tüm kesimleri 'CHP ne düşünüyor' diye kulak kabartıyor. Güven vermek için zamana ihtiyacımız lazımdı, şimdi o güveni veriyoruz dedi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki kanaat önderleriyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen buluşmada yaptığı konuşmada, ülkenin eğitim, dış politika, toplumsal barış, hukuk ve ekonomi gibi temel sorunlarının bulunduğunu söyledi. 

Yüzde 10 seçim barajının ayıp olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Darbe anayasasından şikayet ediyorlar. Yüzde 10 barajını kim getirdi, Kenan Evren. 'Kaldıralım' diyorum, 'hayır' diyorlar. Hani siz darbeye karşıydınız? İşinize gelince karşı, işine gelince karşı değil. Olmaz böyle" diye konuştu.

Yabancı sermayenin ülkeden ayrıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, bundaki en önemli nedenin güvenlik sorunu olduğunu, bu sorunu en kısa sürede çözeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin yaşanacak bir ülke haline getirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun için 1 Kasım seçimlerinin daha da önem kazandığını kaydetti.

Yaşanan sorunları CHP dışındaki hiçbir partinin çözemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü biz tüm siyasi partilerle görüşen tek partiyiz. Bakın koalisyon görüşmelerinde iki zıt partiyi düşünün; bir tarafta MHP, diğer tarafta HDP. İkisinin tek ortak görüşü var; koalisyon kurulacaksa mutlaka CHP olmalı. Neden, çünkü CHP herkese güven veriyor. Çünkü bizim kişisel bir hesabımız yok, cebimizi değil ülkenin geleceğini düşünüyoruz."

Sandığa gidecek vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sandığa gitmeyen kardeşlerime sesleniyorum, öncelikle şikayet etmemek için üzerine düşeni yapacaksın. Sandığa gidip oyunu kullanacaksın, kimi daha iyi görüyorsan ona oyunu vereceksin. İkinci kez ilk kez sandığa gidecek genç kardeşlerime sesleniyorum, onlar da ülkenin tablosuna baksın. Bu tablonun sorumlusu kim? Bunları yaptığımız zaman ülke demokrasisine en iyi desteği veririz. Bunları yaparsak ülkede çok şey değişir. Bir siyasi parti çözüm değil de sorun üretir hale geldiyse gitme vakti gelmiştir. Siyasi partinin çözüm üretmesi lazım."

Seçim beyannamelerinin bazı partilerce kopyalandığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bırakın etsinler, canları sağ olsun. Demek ki biz ülke sorunlarını en iyi bilen partiyiz ve en iyi kadrolar bizde var. Türkiye'nin artık tüm kesimleri 'CHP ne düşünüyor' diye kulak kabartıyor. Güven vermek için zamana ihtiyacımız lazımdı, şimdi o güveni veriyoruz. Ayrışmaktan, siyasi kavgalardan bıktık artık. Çünkü ülkenin dünya kadar sorunu var, onların çözülmesi gerek."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisine katılanlara rozet taktı.

- Patlamada ölen Uzatmaz'ın ailesine taziye ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz'ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

60. Yıl Mahallesi'nde yaşayan baba Ogün Uzatmaz ve Gazi Mahallesi'nde anne Nebahat Özer'e başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, Ali Deniz için dua etti. 

Anne Özer, ziyaretteki konuşmasında, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, patlamada hayatını kaybeden herkes için adalet beklediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki partililerle havalimanına giderek kentten ayrıldı. 

(Son)