CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’deki göçmen derneklerinin başkanları ve üyeleri ile Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu’nda (ULUBALDEF) biraraya geldi. Toplantının organizasyonuna katkısı olduğu bilinen CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, izlenimlerini aktardı.

Daha önce CHP’ye mesafeli olan başkanların, bu defa ülkenin birliği ve bütünlüğü için ihtiyaç olduğunu söylediklerini aktaran Çıray, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, "Balkanlar'dan gelen, Anadolu’ya yerleşen ama daha önce Balkanlar'a giden, oraya damgasını vuran, oradaki pek çok kültürü kaybetmeyen ama şimdi o kültürü Anadolu’ya getiren siz değerli arkadaşlarımı kutluyorum ve o kültürü yaşatmak için dernekler kurdunuz. Biraraya geldiniz. Anadolu’nun her yerinde sizin temsilcileriniz var. Anadolu aslında sizin yurdunuz." dediğini aktardı.

Milletvekili Çıray, izlenimlerini şöyle anlattı: "Samimi, dostane bir ortamda, değerli hemşehrilerimizle genel başkanımız kucaklaştılar. Sayın Kılıçdaroğlu, hemşehrilerimize yaptığı konuşmada, 'Hepimiz Atatürk ve cumhuriyetin eseriyiz. Ben yedi kardeşli bir ailede, kuş uçmaz kervan geçmez köyde doğmuş biriyim. Oradan çıkıp önce devletin en üst bürokratik makamlarında yer aldım. Şimdi de CHP Genel Başkanı'yım. Şükürler olsun Allah, Atatürk'ü bize lider olarak nasip etti, devrimleriyle biz demokrasiyi, uygarlığı yakaladık. Elbette eksiklerimiz var ama bu eksikleri gidermek hepimizin elindedir. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz; Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Arnavutu, hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kendi kimliklerimizi, kendi kültürümüzü elbette yaşatmalıyız. Şarkıdan, türküden tutun yemeğe kadar zengin bir kültürümüz var. Bu nedenle birarada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır.' dedi. ULUBALDEF Genel Başkanı Ekrem Selimler ve diğer başkanlarımız da yaptıkları konuşmalarda, birlik ve beraberliğimizin her şeyin üzerinde olduğunu söylediler. Verimli bir buluşma oldu."

Buluşmaya damgayı, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına ikram edilen Boşnak böreği vurdu. Kılıçdaroğlu, bir süre dernek yöneticileri ile görüşmesinin ardından kendisini "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılayan çocuklarla kucaklaştı.