Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyle rağmen bu ülkede adaletin kabul etmemiz gerekiyor. Her şeye rağmen bu ülkede hakimlerin olduğu kabul etmemiz gerekiyor” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’de kapalı grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası’nın Yargıtay kararına ilişkin olarak, “Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyle rağmen bu ülkede adaletin kabul etmemiz gerekiyor. Her şeye rağmen bu ülkede hakimlerin olduğu kabul etmemiz gerekiyor. Cesur, yürekli hukukun üstünlüğüne inanan, haksızlıklara karşı karar alabilen hakimler Türkiye’nin önünü açıyor” dedi.
Alman gazetecinin sınır dışı edilmesine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, “Biz her zaman özgürlüklerden yanayız, düşünce özgürlüğünden yanayız. Medyaya yönelik sınırlama getirilmesini doğru bulmayız” ifadelerini kullardı.
Dokunulmazlıklar konusundaki soruya Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkları bütün ayrıntılarıyla görüştüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Var olan getirilen maddenin Anayasa’nın ayrılıkları üzerinde durdular. Hukukçu arkadaşlarımız tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Bunun komisyonlarda dile getirilmesi, Bakanların, Başbakan’ın bu bağlamda kendi dokunulmazlıklarını da gündeme getirmeleri önemli olduğu vurgulandı” şeklinde konuştu.
Başbakan’ın ‘suç mu işleyelim’ açıklamasına yönelik olarak Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu’na yanında olan en yakın hukukçuya danışmasını isterim. Bu söz fezlekesi olan her milletvekili suçlu olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, yargı kararı olmadan hiç kimseyi suçlu olarak tanımlayamayız. Ben yine aynı çağrımı yapıyorum; Sayın Davutoğlu eğer siz gerçekten dokunulmazlıkların herkes için kaldırmak istiyorsanız, başta siz ve Bakanlarımız gelin, dokunulmazlıklarını kaldırın, gelin hep beraber kaldıralım. Gerçekten bu Parlamento’da hırsızlık yapanları, rüşvet yiyenlerin yeri yoktur’ diyelim” şeklinde konuştu.