Antalya Muratpaşa Belediyesi, ’CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor’ projesi kapsamında Ankara’da tanıtım maratonuna başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Merkezi tarafından Ankara’ya davet edildiklerini belirterek, Ankara halkını hedefleyerek bir ‘Muratpaşa’ tanıtımı yapacaklarını söyledi.
CHP Genel Merkezi’nde 9 gün boyunca sürecek olan “Muratpaşa Belediyesi Tanıtım Günleri” açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Konferans salonunda basına kapalı olarak partililerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, Antalya’dan gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Genel merkez bahçesinde de belediyenin çalışmalarının anlatıldığı stantlar kuruldu. Kılıçdaroğlu, buradaki stantları inceledi. Belediye tarafından 65 yaş üstü yetişkinlerin sosyalleşmesi amacıyla açılan Yaşlı Evi üyeleri müzik dinletisi ve dans gösterisi sundu. ‘Engelsiz Kafe’de eğitim alan engelli çocuklar da etkinlikte gösteri yaptı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, stantları tek tek dolaşarak belediyenin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
“Sadece beton dökerek belediyecilik olmaz”
‘CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor’ projesi kapsamında genel merkez tarafından Ankara’ya davet edildiklerini dile getiren Uysal, sadece hizmet sergilemek için gelmediklerini, sivil toplum kuruluşlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yöneticilerle buluşturmak için burada bulunduklarını kaydetti. Ankara halkını hedefleyerek bir ‘Muratpaşa’ tanıtımı yapmak için de geldiklerini anlatan Uysal, “Belediyecilik hizmetlerimizi anlatıyoruz. Sadece beton dökerek belediyecilik olmaz. Tamam betonunuzu dökeceksiniz, yol lazım, bina lazım, köprü lazım. Ama eğer yaşlılarınız size tutunamıyorsa, engellileriniz size tutunamıyorsa, okul, yurt bulamayanlar, çamaşırını yıkayamayanlar size tutunamıyorsa sadece makarna dağıtarak devam edemezsiniz. Bunu aşmalıyız. Türkiye bunu hak etmiyor, bunun çok ötesini hak ediyor” diye konuştu.
“21 bin muhtaç insanımıza da el uzatıyoruz”
Muratpaşa Belediyesi olarak 2016 yılı içinde nüfusa göre en yüksek asfalt döken belediye olduklarını ifade eden Uysal, “Son 2 yılda 330 dönüm yeşil alan üretmiş, 2 bin çöp konteynırı kendisi üretmiş belediyeyiz. Ama aynı anda 21 bin muhtaç insanımıza da el uzatıyoruz. Sadece Muratpaşa Belediyesi organizasyonunda düzenli spor yapanların sayısı 11 bindir. Betonda olacak, asfaltta olacak ama mutlaka sosyal hizmetler de olacak. Bunların hepsi de eşit dağılacak. Bütün mahallelerin eşitliği prensibine göre dağılacak” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, proje kapsamında birçok CHP’li belediyeyi genel merkezde ağırladıklarını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren belediyelerimizin tanıtımını önce genel merkezimizde partililerimize ve Ankaralılarımıza, buraya tanıtım yapmaya gelen belediyelerimizin bulunduğu bölgelerdeki yerel basın vasıtasıyla da burada yapmış olduğu tanıtımları bölgelerinde yapılmasını sağlıyoruz. Projelerin tanıtımıyla beraber belediye başkanlarımız kendi bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, iş adamları ve gelmek isteyen herkesi genel merkezimize getiriyorlar. Onlarla beraber toplantılar yapıp diğer belediyelerimizin yaptığı projeleri de görmelerini sağlıyoruz. Projemiz bu şekilde devam ediyor. Hem Ankaralıları davet ediyoruz, hem bütün illerden gelenleri devam ediyoruz. İnşallah CHP belediyeleri daha çok çalışacak, daha çok bölgede olacak, Türkiye kazanacak diyoruz” ifadelerini kullandı.