CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP’nin koalisyon hükümeti kurulması konusunda hep yan çizdiğini söyledi.

Partisinin, Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki bayramlaşma töreninde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özel, Türk milletinin 7 Haziran'daki genel seçimlerde AK Parti iktidarına 'dur' dediğini kaydetti. Vatandaşın sandıkta 'koalisyon yapın' mesajı verdiğini hatırlatan Özel, ancak MHP’nin bu konuda hep yan çizdiğini ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘Başbakan, sen ol' dediklerini ancak kabul etmediğini dile getiren Özel, “Deniz Baykal'a destek vermedikleri gibi oylamaya katılmayıp, TBMM başkanlığının AKP’ye kaptırılmasına neden oldular. Ne dedikse yan çizdiler. Son olarak AKP ile işbirliği yaptılar, RTÜK kaptırıldı. Şimdi ise tek bir seçenek kaldı. AKP ile CHP koalisyonu. Vatandaşlarımıza ne vadettiysek sonuna kadar sözümüzün arkasındayız. 14 maddelik bir şartımız var. Bunlar kabul edilene kadar mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımızın oylarını böyle kazandık.” diye konuştu.

Erken seçimin çözüm olmadığını vurgulayan Özel, “Şayet biz de MHP ve HDP’nin gösterdiği tutumu sergilersek, erken seçime gidilecek ve birileri çıkıp diyecek ki, ‘7 Haziran seçimlerinde biz tek başına iktidarı kaybettik ama diğer partiler de bizimle koalisyon kurmak istemiyorlar’. Sanki Türkiye’de AKP’den başka çözüm yokmuş gibi bir anlayış oluşturup, kendilerine prim çıkartacaklar. ‘Her şartta da koalisyon yaparız’ demiyoruz. CHP olarak 14 tane maddemiz var. Biz koalisyon sürecinde partileri değil ilkelerimizi konuşuyoruz. Bu maddelerin her bir tanesi seçim bildirgemizde vardı, dolayısıyla göz ardı edilmeyecektir. Bizim bu ilkelerimiz dahilinde konuşacaksak oturup konuşacağız. HDP ve MHP’nin yaptığı gibi AKP de ’onu istemem bunu istemem’ derse erken seçimden korkacak en son parti de CHP’dir. MHP’nin bu çözümsüz tavrına kızan, verdiği sözleri unutmasına kızan emanet oyları geri alırız." dedi.