CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, olası bir erken seçimden korkacak en son partinin CHP olduğunu söyledi. Özgür Özel, AKP ile koalisyon hükümeti kurabilmeleri için 14 ilkelerinin olduğunu ve bunların hepsinin seçim vaatleri olduğunu kaydetti.

CHP olarak, AKP ile koalisyon hükümeti kurabilmeleri için 14 ilkelerinin olduğunu belirten Özel, “Biz 7 Haziran öncesi şunu söyledik; gelirsek, emekliye 2 bayram ikramiye, asgari ücreti bin 500 TL yapacağız, taşeron işçiyi kaldıracağız, mazotu 1,5 lira yapacağız. Bugün koalisyon masasındayız, 14 tane ilkemiz var, ilkelerimizin her bir tanesi, emekliye, işçiye, memura, köylüye ne söz vermişsek onları içeriyor. Oysa bizim seçim bildirgemizi çok beğenen, çok benimseyen, aynen alıp kopyalayıp yayınlayan MHP ki, seçimde hiç eleştirmedik. Demek ki doğruları söylemişiz onlar da aynı şeyleri söylüyor dedik. 7 Haziran’a kadar çiftçi dedi, işçi dedi, emekli dedi ama 8 Haziran’da başka şeyler söylemeye başladı. Devlet Bahçeli, ‘Ben CHP ile olmam’ diyor, olma! ‘HDP’den destek almam’ diyor, alma! ‘Ben AKP ile de olmam’ diyor, peki olma! Ama kardeşim sen bu söylediğin sözleri nasıl hayata geçireceksin.” diye konuştu.

Özel şunları kaydetti: “Bundan sonraki süreçte CHP olarak 14 maddemiz var. Bu maddelerin her bir tanesi seçim bildirgemizde vardır ve bu maddeler toplumun beklediği maddeler olduğu gibi özgürlükleri, kuvvetler ayrılığını, Cumhurbaşkanının Anayasa sınırlarını terk etmemesini ve ülkeye yeniden toplumsal barış ve huzur gelmesini yani son 13 yıldaki tahribatı ortadan kaldıracak maddelerdir. CHP’nin bu ilkeleri dahilinde partileri değil, ilkeleri konuşan anlayışı içerisinde birileri geçmişteki yaptıklarından ders alıyorsa, birileri CHP’nin ilkeleri dahilinde konuşacaksa oturup konuşacağız. Yok MHP ve HDP’nin yaptığı gibi AKP de onu istemem, bunu istemem derse, erken seçimden korkacak en son parti de CHP’dir.”