CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iç güvenlik yasasına daha çıkmadan şiddet ve kan bulaştığını söyledi. "Bu yasa Türkiye'ye huzur getirmeyecektir." diyen Gök, bonzai ve molotofun zaten yasalarda suç olduğuna dikkat çekerek "Bunu önleyeceğim diye tüm 77 milyonun hak ve özgürlük alanları daraltılamaz ve yok edemezsiniz. Siz kanunları uygulayın yeter." dedi.

Gök, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. En tarihsel ve kritik toplantılarından bir tanesini gerçekleştirdiğini dile getiren Gök, "AKP, faşizmi Meclis'te denemeye çalışıyor. Kurmak istediği polis devletini önce Mecliste kendi militan kadrolarıyla denemeye çalışıyor. Vekillerin görev yapması engelleniyor. Dün CHP olarak demokrasiden uzaklaştıracak, faşist bir devlet anlayışlı yasaya karşı, milletten aldığı yetki ile demokrasi, insan hakları ve hukuku korumak için göğsümüzü siper ettik. Biz bu bedeli ödemeye hazırız, halkımız ve ülkemiz adına. Kimse bizi yıldıramaz, korkutamaz." diye konuştu.

Bu faşizme geçit vermeyeceklerini vurgulayan Gök, "Bu yasaya daha çıkmadan şiddet ve kan bulaştı. Bu yasa daha görüşülmeden kan bulaşmıştır. Haklarımızın gasp edilmesine müsade etmedik. Dün Meclis en kanlı günlerinden birini yaşamıştır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekilinin kendilerine saldırıldığını söylediğini hatırlatan Gök, 4 yaralının CHP'den olduğuna dikkat çekti. "Yalan söylüyorlar, utanmadan, sıkılmadan yalan söylüyorlar." diyen Gök, Meclisin bilerek gerginliğe itildiğini kaydetti. "Çünkü biliyorlar ki bu yasa çıkınca herkesin sesi kısılacak, herkes dinlenecek." diyen Gök, şöyle devam etti: "Milletvekillerine bunu yapanlar, yasa çıktıktan sonra masum halka neler yapmazlar. Böylesine vahim bir tabloda kan ve şiddetin bulaştığı bu yasa görüşülmeden geri çekilmelidir. Bu yasanın atom bombası olduğunu söylemiştim. Daha önce uyardık. Bu yasanın geçmemesi için elimizden gelen ne varsa kullanacağız. Tüm toplum sesini yükseltmelidir."

Dün yaşanılanın sıradan ve anlaşılabilir hadiseler olmadığını belirten Gök, bu yasanın 4 vekilin canından daha değerli olup olmadığını sordu. "Bir geçmiş olsun diyen yok, arayan soran yok. Neymiş, AKP bu yasanın görüşülmesini istiyormuş. Batsın bu yasa." diyen Gök, Özgecan'ın öldürülmesini dün Meclis'te kınadıklarını hatırlatarak AKP'nin istekleri olmazsa şiddetle karşılaştıklarını söyledi.

'YASA GEÇERSE SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRER'

AKP'nin sayısal çoğunluğu meşru saydıklarını ifade eden Gök, çoğunluğa dayandırılarak bu yasa geçirilirse seçimlerin dahi tehlikeye gireceğini vurguladı. Seçim çalışmaları sırasında polisin, valinin keyfi davranabileceği uyarısında bulundu. Tarihsel uyarılarını paylaştığını anlatan Gök, bu yasanın herkesi mağdur edeceğinin altını çizdi.

"Bu yasa Türkiye'ye huzur getirmeyecektir." diyen Gök, bonzai ve molotofun zaten yasalarda suç olduğuna dikkat çekerek, "Bunu önleyecem diye tüm 77 milyonun hak ve özgürlük alanları daraltılamaz ve yok edemezsiniz. Siz kanunları uygulayın yeter. Bu yasa ile demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü nede demokratik haklarla yan yana anılan bir ülke olmayacaktır." şeklinde konuştu.

Dün İstanbul'da kar topu oynadığı sırada öldürülen gazeteci Nuh Köklü içi başsağlığı dileyen Gök, "Bu, 'Benim esnafım gerektiğinde polistir' diyen anlayışın sonucudur. övüne biliyorsan övün Cumhurbaşkanı. Bir cam bir candan daha değerli. Eserleriyle övüneceklerse övünsünler." ifadelerini kullandı.

Neden kapalı oturum yapıldığına ilişkin bir soruya Gök, iç tüzükten kaynaklı haklarını kullandıklarını kaydetti. İç güvenlik paketine yönelik bir soruya ise Gök, "Bugün grup önerileri görüşülecek. AKP'nin de güvenlik paketinin görüşülmesi için grup önerisi var. Yapılabilirse yapılacak. Etkin muhalefet etmeye devam edeceğiz." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine de Gök, "Bir bedel ödenecekse ödemeye hazırız." dedi. AKP'nin İsrail'e yardım yaptığı iddialarıyla ilgili Gök, "AKP bir yandan öyle gözüküyor, bir yandan böyle güzüküyor." diye konuştu.