CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün Deniz Feneri davasında sanıkların beraat ettiğini ve davanın düştüğünü belirterek, Deniz Feneri davasının da sıfırlandığını vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. "AKP'nin yolsuzluklarına yetişemiyoruz." diyen Gök, 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların ihraç edilmesine tepki gösterdiğini hatırlattı. Gök, dün görülen Deniz Feneri davasında sanıkların beraat ettiklerini ve davanın düştüğünü ifade ederek, Deniz Feneri davasının da sıfırlandığını söyledi. Gök, davanın Almanya'da ortaya çıkarıldığını ve asrın yolsuzluğu olduğunu kaydetti.

Deniz Feneri davasında da savcıların açığa alındığını ve yargılandığını dile getiren Gök, bunun AKP'nin tipik refleksi olduğunu savundu. "Savcıları sıfırladılar, göstermelik dava açtılar." diyen Gök, Almanya'ya göre asrın yolsuzluğu olan bir konunun bunlara göre normal, günlük yaşantı olduğunu öne sürdü.

'Hırsızlığı, yolsuzluğu yapanların serbest kaldığı; onları yakalayanların ihraç edildiğini' öne süren Gök, "Utanç verici bir manzara. İnançlı yurttaşlarımızın, yardımsever yurttaşlarımızın adalet anlayışı çökertilmiştir. Türkiye'de başka yardım kuruluşları, yardım toplayabilir mi? Bu şerefsiz, ahlaksız namussuzlar yüzünden yardım alacak insan bulamazlar. Türkiye nereye gidiyor, ahlaksızlığa, utanmazlığa doğru gidiyor. Bu iktidarın ar damarı çatlamıştır. Kendisine yönelik yolsuzluklar olunca hakim, savcıları değiştirdiler, sıfırladılar. Böyle bir mantık, Türkiye tepe taklak gidiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin yolsuzluk algısında 38 ülkeden 28'inci sırada olduğunu ifade eden Gök, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın adaleti sağlayamadıklarına ilişkin sözlerini eleştirdi. Ali Babacan ve Arınç'ın bu sözleri söyleme hakkı olmadığını dile getiren Gök, adaleti sağlaması gerekenin kendileri olduğuna dikkat çekti. Hz. Ömer'den (r.a) örnek veren Gök, iktidar yöneticilerinin bundan örnek almalarını istedi.

Hz. Peygamberimizin (s.a.v) hayatından da örnek veren Gök, "Bir kaç çanak çömlek, kilimle idare ediyordu. Bunlar size örnek olmuyor mu? Yazıklar olsun size. Tuzun koktuğu günleri yaşıyoruz. Kimse ne bu dünyada ne öbür dünyada kurtulamayacaktır." dedi.