CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye artan terör saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gök, “Herkesin terör karşısında dayanışma içinde olması gerekiyor. Teröre ve teröristlere karşı biz yıkılmadık, biz Türkiye’yiz, dimdik ayaktayız demeliyiz, önce bunu yapmalıyız.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve Ankara milletvekili adayları, Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) üyesi galericilerle Ankara Evi- Çeşni Konağı’nda kahvaltıda buluştu. Türkiye’de artan terör saldırıları üzerinde duran Gök, bugünlerde Türkiye’deki herkesin terör ve güvenlik konularını tartıştığını dile getirdi. Terörün iş dünyası için başlıca düşman olduğunu kaydeden CHP Grup Başkanvekili, şunları kaydetti: “Bugün Türkiye çok derinden sarsılan acılı hadiselerin içinden geçen bir süreci yaşıyoruz. Doğu’da Güneydoğu’da PKK polislerimizi ve askerlerimizi şehit ediyor. Bu üzücü haberle tanıklık etmekten gerçekten vicdanımızın kanama geçirdiği günlerden geçiyor."

PKK ve IŞİD terör örgütlerinin bombalı saldırılarını artırdığına dikkat çeken Levent Gök, bu örgütlerin insanların hayatlarına gasp ettiğini ifade etti. Gök, “Terör örgütlerinin gün geçtikçe artan saldırıları Türkiye’de öncelikli olarak güvenlik sorununu ortaya çıkarmıştır. Bu tartışılmaz bir gerçektir. Ankara’da ilk defa Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 300 metre yakın bir yerde bomba patladı. Cumhuriyet tarihinin en ağır saldırısı gerçekleşti. 102 vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce yaralımız var. Ankara’da patlayan bomba her mahalleye sirayet etti. Neden? Terör insanları, ayrıştırmayı, sokağa çıkmayı önlemeyi, metroya binmeyi dahi önlemeye çalışan bir anlayıştır.” ifadesinde bulundu.

Artan terör saldırılarından dolayı birçok insanın dışarıya çıkarken on defa düşündüğünün altını çizen CHP Grup Başkanvekili, herkesin evde eşine, çocuklarına, yakınlarına uyardığını vurguladı. Böyle bir atmosferde iş yapan kişilerin etkilenmemesinin söz konusu olmadığını kaydeden Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün sektörler, herkes bir korku telaş var, acaba bir bomba nerede patlayacak. Terörün bırakmak istediği tahribatın en büyük varmak istediği amaç toplumu sindirmek ve baskı altına almaktır. Hep beraber bu terör belasına karşı hayatı yaşatmak ve devam etmek durumundayız. Terörün amacına asla izin vermeyecek bir dik duruş sergilememiz lazım.”

TERÖRE KARŞI YIKILMADIK, DİMDİK AYAKTAYIZ DEMELİYİZ

“Herkesin terör karşısında dayanışma içinde olması gerekiyor. Teröre ve teröristlere karşı biz yıkılmadık, biz Türkiye’yiz, dimdik ayaktayız demeliyiz, önce bunu yapmalıyız.” diyen Gök, bu davranışın çöken toplum değerlerinin kurtaracağını vurguladı. Güvenlik probleminin herkes için bir gerçek olduğunu kaydeden Levent Gök, “Patlayan bomba kişilerin siyasi duruşuna bakmıyor, kime oy verdiğine bakmıyor, bomba patladığında herkes etkileniyor. Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Bu tablo içinden Türkiye’yi çıkartacak güvenlikli anlayışı gerçekleştirmeliyiz. Ankara’da bomba patladığında elbette bunun bir siyasi sorumlusu var. O sorumlu her zaman siyasi iktidardır. Ama şimdi yapmamız gereken 1 Kasım seçimlerine giderken terörün yapmak istediği kaos karşısında birlik olmaktır, dirlik olmaktır, bunu yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

CHP’nin iktidara geldiğinde hesap komisyonu oluşturacaklarına vurgulayan CHP Grup Başkanvekili, şunları dile getirdi: “CHP iktidarının yaptıklarını denetlesin ve muhasebesini yapsın diye bunun başkanını ana muhalefet partisinden yapacağız. Neden? Kendimizden korkmuyoruz da o yüzden. CHP iktidarında mecliste tüm hesaplarımızın kontrolü başkanı ana muhalefet partisinin bir milletvekili olacaktır. Korkmuyoruz. Türkiye’yi böyle bir terör belasına adım adım getirenlerden sizler adına hesap soran anlayışla yola çıkıyoruz.”

ANODER BAŞKANI: ÜLKEMİZ HER ŞEYİ PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Ankara Oto Galericiler Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan da “Biz teröre 'hayır' kardeşliğe 'evet' diyoruz. Terör olduğu zaman, insanlar tedirgin olduğu zaman piyasalar duruyor. Bizler ülkemizde kan aksın istemiyoruz. Ülkemiz her şeyi paylaştıkça güzel.” dedi.