ANKARA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’nda kanun hükmündeki kararnamelerin görüşüleceğini söyleyerek, “Bu kararnamelerin görüşülmesi suretiyle kanunlaşmasıyla Anayasa Mahkemesi’ne götürme yolunun ki o yolda çok daha farklı itiraz yollarımız mümkündür” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gök, Olağanüstü Hal ilanı kapsamında 10 Kanun Hükmünde Kararname çıkarıldığını belirterek, Kanun Hükmünde Kararnamelerde yer alan hususların kanunla çıkarılması gerektiğini ve CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu reddederek Anayasa Mahkemesi’nin anayasal denetimini engellediğini savundu. Gök, “İktidar partisinin Anayasamıza ve İçtüzüğümüze göre, Resmi Gazetesinde yayınladıktan 30 gün içinde Meclis’te görüşülmesi gereken kararnameleri büyük bir çoğunluğunu Meclise getirmediğini biliyoruz. Bugün kadar 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname dışında görüşülmesi mümkün olmadı. Toplam 10’üa yakın kanun hükmünde kararname görüşülmeyi bekliyor” şeklinde konuştu.
Gök, diğer grup başkanvekilleri ile Meclis gündeminin kanun hükmünde kararnamelerin görüşülmesi konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, “Gelecek hafta Meclisin gündemi, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci kararnamelerle dolu olacağını ve bu kararnamelerin görüşülmesi suretiyle kanunlaşmasıyla Anayasa Mahkemesi’ne götürme yolunun ki o yolda çok daha farklı itiraz yollarımız mümkündür, bunlar içinde başvuracağımızı bilgilerinize sunuyorum” dedi.