Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ana muhalefet partisi hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler. Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden Cumhurbaşkanı ve Sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba basın toplantısı düzenledi. Özel, Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ayrıştırıcı bir dile, kavgaya, birbirini itham eden sözlere ihtiyacımız yok. Ama öyle bir durumla karşı karşıyayız ki devletin en tepesindeki tarafsız olması gereken, kurumların hatta partilerin arasındaki uyumu sağlamak, liderler zirvesi yapıp liderlerle bir araya gelmek, siyasetin tansiyonunu düşürmesi gereken makam kim nasıl bellettiyse, kendisine şu belletilmiş; Cumhurbaşkanı şunu düşünüyor, ‘kaos bize yarıyor’. Kaos oy olarak AKP’ye yarayacak ama Türkiye’ye yaramıyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkmak lazım, doğrudan Cumhurbaşkanı ağzından adeta bir iç savaşa sürükleniyor. Bu sefer ülkenin bir tarafında yaşanan çatışmadan, dört bir yanında patlayan bombalardan bahsetmiyorum. Cumhurbaşkanı ülkenin vatandaşlarını, siyasi parti mensuplarını birbiriyle çatışacak hale gelmesinin kendisine fayda sağlayacağını düşünüyor” ifadelerini kullandı.
“Sayın Cumhurbaşkanı yalanları gerçek gibi anlatıyor" diyen Özel, şöyle devam etti:
"Kendisini inandırıyor ve Cumhurbaşkanı makamının kendisine verdiği yetkiyle ve o makamın bütün ülkenin vatandaşlarını geçmişte duyduğu saygıyı istismar ederek, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Kabataş yalanını söylediğinde, ‘izledim’ demişti. ‘Saldırıyorlar, dövüyorlar, yere düşüyor, çocuğuna saldırıyorlar gördüm izledim’ demişti, olmadığı ortaya çıktı. Vatandaşın dini duygularını istismar edip, belli duyarlılıkları yüksek vatandaşlara ‘camiye ayakkabı ile girdiler, içki içtiler’ dedi. Tekzip caminin imamından geldi.”
Başbakan Binali Yıldırım’a seslenen Özel, “Cumhurbaşkanı Sözcüsü ana muhalefet liderini ve ana muhalefet partisini hedef gösterecek, saldırgan seninle kucaklaşıp, gidip kurşun atacak. Sayın Binali Yıldırım söyleyecek sözünüz var mı? Dudaklarınızın arasında iki sözcük dökülsün. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsa, işgal ettiğin makamın bazı sorumlulukları var, hiç değilse bunu yapmak zorundasın. Biz geçtik ‘geçmiş olusun’dan, bir sorumlu dile sahip olmalısın. Bir söyleyeceğin sözün var mı? Sana sus Ali dediler de susuyor musun? Allah aşkına bu konuda bir kelime konuş be Ali. Binali bir konuş. Bu ülke böyle gitmez” şeklinde konuştu.
Özel şöyle konuştu:
“Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuranlar bir mermiden değil, bin mermiden korksalardı, boş kovandan değil, şarjörler dolusu üzerilerine yağmur gibi yağan mermilerden korksalardı, bugün ne Türkiye Cumhuriyeti ne Meclis ne de bu Meclis’te iktidar, muhalefet ne de Cumhurbaşkanı diye bir şey olurdu. Bu yüzden bizi kimse ne kurşun ne de tehditle korkutmaya çalışmasın. Ama biz bu ülkede demokrasi içinde, bu ülkenin kendi gerçeklikleri içinde yaşamasını barış içinde yaşamasını, geçmişteki çatışmalı sürelerden çok çekmiş, o süreçlerin tekrar yaşanmasından korkan olarak son bir uyarı görevimizi yapıyoruz.”
Ağbaba, CHP’lilerin cezaevlerinde teröristleri ziyaret ettiği iddialarına karşılık olarak, “Cezaevlerine İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ile birlikte ziyaret yapılıyor. Kim yatıyorsa ona yapılıyor. Hem cumhurbaşkanı söyledi, hem de halkın paralarını çarçur ederek, hırsızlık yaparak bilboardlara ilan veren Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylüyor, iftira atıyor. ‘CHP’liler PKK, DHKP-C’lileri ziyaret ediyor’. Birlikte bütün koğuşlara girdik. Başımızda Ayşe Türkmenoğlu vardı. Barış görüşmeleri sürerken AKP’li milletvekillerinin nasıl mahkumlarla kucaklaştığına şahidim. Biz Allah kurtarsın diyorduk, onlar da Tayyip sizi kurtaracak diyordu. Bunun iftira olduğunu Türkiye’ye haykırıyoruz. Cumhurbaşkanının söylemiş olduğu yalan 20 milyon kişiye ulaşıyor bizim doğrumuz 1 milyon kişiye ulaşmıyor. Biz tek başımıza gitmedik. Bizi tek başımıza sokmuyorlar zaten. Geçen dönem Ayşe Türkmenoğlu Cezaevi Komisyonu Başkanıydı. onunla birlikte gidiyorduk. Bu dönem de Mehmet Metiner ile birlikte ziyaret ediyoruz” diye konuştu.
Özgür Özel, şehit cenazesindeki olaylara ilişkin CHP’nin ne yapacağının sorulması üzerine, hükümetten aklı selim bir açıklama beklediklerini kaydetti. Özel, “Ana muhalefet partisi hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş göstersinler. Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden Cumhurbaşkanı ve Sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. TC’yi hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamamanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz. Ama doğru değildir. Devleti yönetenler sorumlu dille davranacaklar ve bilecekler. Herkes görevini yapsın. Cumhurbaşkanı millete havale ediyor” dedi.