CHP İzmir milletvekili adayları, ekonominin kalbinin attığı merkezlerden İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ni (İAOSB) ziyaret etti. Önce bölgenin yönetim kurulunu ziyaret eden CHP adayları, ardından fabrikalardaki işçilerle öğle yemeğinde biraraya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in de bulunduğu ziyaretlere milletvekili adayları Selin Sayek Böke, Aytun Çıray, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Ali Engin, Turgay Bozoğlu, Ali Kemal Elitaş ve Nurgül Uçar katıldı.

BÖKE: SANAYİCİ BASKIDAN, VERGİ YÜKÜNDEN KURTULACAK

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş tarafından karşılanan CHP adayları, yönetim kurulu üyeleriyle de biraraya geldi. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir adayı Böke, 7 Haziran’dan sonra yaşanabilir bir Türkiye için iktidara geleceklerini söyleyerek, “CHP iktidarı, sanayicilerin ve işadamlarımızın baskıdan, vergi yükünden ve yatırımların önünü tıkayan teşvik karmaşasından kurtulacakları bir iktidar olacaktır. Bu anlamda sanayi bölgelerinin sadece sayısını arttırmayı değil, var olan sanayi bölgelerinin tamamının yeni fabrikalarla doldurulmasını ve tam kapasiteyle çalışmalarını sağlamaya yönelik, başta Merkez Türkiye olmak üzere uygulanabilir birçok projemiz var. Eğer istihdam arttırılacaksa, işsizliğe çare bulunacaksa sanayicinin önünü açmak, onu sömürülecek bir kaynak olarak görmekten vazgeçmek gerekir. Yaşanabilir Türkiye’de sanayicimiz rahatlayacak. Dünya ile rekabet ederken kendi markalarımızı yaratabileceğiz.” dedi.

İAOSB Başkanı Uğurtaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ekonomi odaklı projelerin her zaman heyecana sebep olduğunu belirtti. Uğurtaş, “CHP adaylarını ağırlamaktan, CHP’nin projelerini birinci ağızdan duymaktan son derece memnun olduk. Hem ülkemiz hem CHP için hayırlı olmasını dilerim. CHP’nin sanayici ve işadamlarının sorunlarıyla yakından ilgilenmesi ve projeleri bizleri sevindiriyor. Bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerin ortak sorunları var. Bu sorunların çözümünde bize destek verecek herkesle çalışmaktan mutluluk duyarız.” dedi.

Ziyaretin ardından sanayi bölgesinde bulunan bazı fabrikalarda işçileri ziyaret ederek sohbet eden CHP milletvekili adayları, bir civata fabrikasında çalışan işçilerle birlikte yemekhanede öğle yemeği yedi.