Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 5 kişilik heyet, CHP il binasında STK temsilcileriyle buluştu. Burada STK temsilcileriyle basın toplantısı yaparken Kıran Mahallesi'nde yaralı bilgisi alındı. 112 Acil Sağlık ekiplerini arayan Fikri Sağlar, bölgeye bir ambulans gönderilmesini istedi.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Başkanlığındaki 5 kişilik CHP heyeti, Yüksekova'daki temaslarının ardından bugün öğle saatlerinde Hakkari'ye geldi. CHP il binasına gelen kentteki STK temsilcilerinin yaşanan süreç ve Hakkari'de gelişen olaylarla ilgili kaygılarını dinleyen Sağlar, basın açıklaması yaptığı sırada çatışmaların yaşandığı Berçalan Mahallesinde bir yaralı bilgisi geldi. Bunun üzerinde telefonla 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerini arayan Sağlar, mahallede bir yaralanın olduğu bilgisini verdi. Ancak bölgeye ambulans gitmeyince yaralı çevredeki vatandaşların yardımıyla bir pikapla Hakkari Devlet Hastanesine getirildi. İsmi öğrenilmeyen yaralı şahsın, sol bacaklarına iki mermi isabet ettiği belirtildi.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "7 Haziran'da Recep Tayip Erdoğan Kaçak sarayında Başkan olamadı ve bunun partisi iktidar olamadığı için 8 Haziran'dan itibaren Türkiye'yi farklı bir yöne götürüyor. Kendisinin başkan olmama nedeni olarak bu yöredeki yaşayan Kürt kökenli vatandaşı suçlu olarak buluyor. İki yol deniyor ve çok tehlikeli yol. Hem Kürtlerin temsil edilmesini engellemek istiyor, hem de HDP'nin bir siyasi parti olarak parlamentoda yer alması istenmekte."