CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, 13 yıllık AK Parti hükümetinin uygulamalarından rahatsız olan toplumun oluşturduğu bloğun, 7 Haziran’da hükümet karşıtı bir refleks gösterdiğini söyledi. Bulut, HDP’nin baraj kaygısının ise CHP'nin oylarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Geçen pazar günü yapılan milletvekilliği genel seçiminin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden İl Başkanı Bulut, toplumun bu bilinçle sandığa gidip ülkede oluşan korku imparatorluğuna karşı bir karşı blok oluşturduğunu söyledi. “Toplum, kendi önlemini aldı.” diye konuşan Bulut, sandıktan çıkan sonuçla birlikte 13 yıllık AK Parti iktidarının da çöküşe geçtiğini ifade etti.

'HAKSIZ REKABET YAŞANDI'

CHP İl Örgütü olarak seçimde Adana’da birinci parti olmayı hedeflediklerini aktaran Bulut, “Ocak ayında CHP’nin Adana’daki oy oranı yüzde 25’lerdeyken çok hızlı bir yükselişe geçti. Seçimden 15 gün önce yapılan anketlerde oy oranımız yüzde 33’e kadar yükseldi ancak son hafta MHP’nin büyükşehir avantajını, AKP’nin de hükümet gücünü kullanması seçmen üzerinde etki oluşturdu. Rakiplerimizden biri hak hukuk tanımayan hükümet, diğeri büyükşehir gibi devasa bir gücü elinde bulunduran partiydi. Haksız rekabete rağmen oylarımızı koruduk.” şeklinde konuştu. 30 Mart yerel seçimlerinde Adana’da partilerinden MHP'ye giden oyların büyük oranda geri döndüğünü ifade eden Bulut, genel seçimde ise HDP'nin baraj kaygısının, CHP'nin Adana'da birinci parti olmasının önüne geçtiğini savundu. Diyarbakır'da patlayan bombanın da Adana'da CHP seçmenini kısmen HDP’ye yönlendirdiğini söyledi.

CHP’nin yeni söyleminin kamuoyunda kabul gördüğünü belirten Burhanettin Bulut, “CHP olarak yeni bir dil kullanıyoruz. CHP doğru bir yolda ve toplumdaki CHP algısı, hem bu söylem diliyle hem de siyaset anlayışıyla yavaş yavaş değişecek. Adana sonuçlarını da ilçelere, mahallelere ve köylere göre kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. CHP örgütleri olarak, gereken özeleştiriyi yapıp yarın seçim varmış gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.