CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç ve Muammer Akkaş ile Hakim Süleyman Karaçöl'ü meslekten ihraç eden HSYK’nın, birilerinin talimatıyla hareket ettiğini söyledi.

'ZALİMLER ELBETTE HUKUKU ÇİĞNEMENİN BEDELİNİ BİR GÜN ÖDEYECEKTİR'

Hukukun yeniden ayaklar altına alındığını söyleyen Çavuşoğlu, “Dünün mazlumları, bugünün zalimleri olmuştur. Dün insanların kendileri gibi düşünmedikleri için yargılandığını iddia edenler, bugün hukukun kendileriyle ilgili kısmında soruşturma yürüten insanları, soruşturma yürütmeleri nedeniyle meslekten ihraç ettiler. HSYK birilerinin talimatlarını alarak, bu talimat doğrultusunda hareket etmiştir. Sorgulama, savcıların en doğal hakkıdır. Önlerine gelen soruşturmalarda, topladıkları delillere ve vicdani kanaatlerine göre hareket ederler. Savcılar, her açtıkları dosyada kendileri gibi düşünülmediği zaman nasıl meslekten ihraç edilmiyor ise bugün de aynı sürecin işlemesi gerekirdi ama malum zihniyet, ucu kendine dokunduğunda adalet, yargı ve vicdanı ayaklar altına almaktadır ama bu devranın da bir sonu olacaktır.” dedi.

Hitler'in acı bir sonla karşılaştığını, Kenan Evren’in yemek yerken hayatını kaybettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, “Malum zihniyetin temsilcileri de bir gün kimse tarafından hatırlanmayıp zalim olarak hatırlanacaklardır. Zalimler elbette bu yaptıklarının da ve hukuku çiğnemenin de bedelini bir gün ödeyeceklerdir. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde halkımız, yargıyı kendi menfaati için kullananlara gereken dersi verecektir.” diye konuştu. Hakimler ve savcıların vicdanlarına göre karar verdiğini belirten Çavuşoğlu, “Her yapılan yargılamanın da bir üst makam tarafından her zaman irdelenmesi denetlenmesi mümkündür. Onun için savcı ve hakimler, verdikleri kararlardan sorumlu tutulamazlar ama bugün geldiğimiz noktada, Türkiye tarihinde birçok ilki beraber yaşamaktayız. Bu ilklerden birisi, İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza mahkemeleri hakimlerinin karşılaştığı tablo da bunun en acı örneklerinden biriydi. Bugün bir adım daha atıldı. Bundan sonra hiç kimse, iktidarın söylemi ve istemi dışında, yarın bu daha da gelişecektir. İl ve ilçe başkanları da taleplerde bulunmaya başlayacak, yargı malum zihniyetin il, ilçe başkanlarının dudakları arasında tecelli etmeye başlayacak korkusu da topluma yayılmaya başlayacaktır.“ şeklinde konuştu.