CHP İl Başkanı Semih Esen, Antalya Valisi Muammer Türker'in 'siyaset yapmayın' talimatına rağmen Ahmet Bileydi İlkokulu Müdürü Ali Sılı'nın, hem Facebook hesabından siyasi paylaşımda bulunmasının, hem de amiri konumundaki valinin talimatına uymamasının suç olduğunu söyledi. Esen, "Valiliğin harekete geçmesi gerekir. Devlet memurları kanununa aykırıdır. İdari suçtur bu. Bununla ilgili soruşturmayı yapması lazım. Bakalım yapabilecek mi?" dedi.

Antalya Valisi Muammer Türker, 2015 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu görevlilerini seçim döneminde siyaset yapmamaları konusunda uyardı. Türker, toplantıda açıkça, "Biz kamu görevlisiyiz, siyaseti siyasetçiler yapar. Bizler siyasi mecra faaliyetlerine asla girmeyeceğiz. Bırakalım siyasiler kendi işlerini yapsın, biz kendi işimizi. Bütün kamu görevlilerinin çok hassas bir şekilde bu meseleye yaklaşması gerekiyor." ifadesini kullandı. Ancak buna rağmen bazı kamu görevlilerinin sosyal medya hesaplarından siyasi paylaşımda bulunmaya devam ettiği görüldü.

Son olarak, hükümete yakın sendika olarak bilinen Eğitim Bir Sen üyesi, Ahmet Bileydi İlkokulu Müdürü Ahmet Sılı, Facebook hesabından AKP yanlısı paylaşımlarıyla dikkat çekti. AKP Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner'in 12 Mayıs tarihli miting konuşmasını "Helal olsun Ömer Bütüner başkanım, kardeşim." diye paylaşan Sılı, AKP Antalya 1. sıra adayı Lütfi Elvan'a ait çok sayıdaki siyasi içeriği kendi sayfasında paylaştı. Sılı, "Eli varıp oy verene, oy verene iyi yapmışsın diyen, yeter ki AK Parti az oy alsın görüşünde olanlar okuyun lütfen. Ahirette hesabını nasıl vereceksiniz." yazılı HDP karşıtı bir paylaşımda da bulundu. Okul müdürü son olarak AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer'in, 23 Mayıs Cumartesi günü çeşitli açılışlar sebebiyle Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kepez'deki programına çağrı afişini paylaştı.

Facebook sayfasından iktidara övgüler yağdıran hakimlerin hukuksuz tutuklamalar yaptığı bir dönemde okul müdürünün bu şekilde hareket etmesine şaşırmadığını ifade eden CHP'li Semih Esen, Vali Türker'in açık talimatına rağmen bu siyasi çalışmaları dikkat çekici buldu. Esen, okul müdürü hakkında, "Demek ki güvendiği başka bir yer var. Demek ki başka bir taraftan himaye görüyor ki bunu rahatça yapabiliyor. Vali onun amiridir. Amirini dinlemiyorsa vardır güvendiği bir taraf." değerlendirmesinde bulundu. Ali Sılı'nın hem siyasi paylaşımda bulunmasının, hem de valinin talimatını dinlememesinin ayrı ayrı suç olduğunu söyleyen Esen, "Valiliğin harekete geçmesi gerekir. Devlet memurları kanununa aykırıdır. İdari suçtur bu. Bununla ilgili soruşturmayı yapması lazım. Bakalım yapabilecek mi?" diye sordu.


'ÖRTÜLÜ ÖDENEKLE MİTİNG YAPTI'

Semih Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü Antalya'da toplu açılış adı altında miting yapmasını da eleştirdi. Erdoğan'ı 'siyasi miting' yapmakla suçlayan Esen, şöyle konuştu: "Çıkıyor açıkça ana muhalefeti eleştiriyor. Hatta eleştiri sınırını aşarak, hakaret boyutuna varan şekilde mitinglerde ana muhalefete yöneliyor. Bunu neyle yapıyor? Cumhurbaşkanlığının siyasi partiler yasası gereği aldığı bir yardım mı var? Örtülü ödenekle yapıyor. Örtülü ödenek hepimizin parası. Milletin parasıyla, milletin yarısını öteki yarısına karşı siyasi bir yarışa sokuyor. Türkiye'nin demokratik geleneği var, kendine göre teamül haline gelmiş uygulamaları var. Türkiye'de hiç bir zaman olmayan bir şey bu. Bir cumhurbaşkanının çıkıp da siyasi çalışma yapması, bu Türkiye'de hiç olmadı. Düne kadar vesayetten şikayet edenler bugün kendi farklı vesayet anlayışlarını ortaya koyuyorlar."

'ÇIKARLARINA TERS DÜŞEN HER ŞEY İLLEGALDİR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet partilerini legal görünümlü illegal yapılara benzetmesine de cevap veren Esen, "İçindeki antidemokratik duyguyu ifade ediyor." dedi. İktidar mensuplarının sürekli tek parti dönemini eleştirmesine rağmen bir yandan da siyasi partileri çalışamaz, baskıyla siyaset yapamaz hale getirmek için uğraş verdiklerini savunan Esen, "Bizim bir illegal faaliyetimizi göstersin bize. İllegal görünümlü illegal partiden kastettiği şu: Benim istediğim gibi siyaset yapmayan, bana sorun çıkartan. Şimdi partiler legal görünümlü illegal yapılar, bunlardan şikayet ediyor. Hatırlarsınız mahkemelerden de şikayet ediyor. 'Mahkemeler yüzündün ülkeyi yönetemiyorum' diyor. Mahkemelerde mi illegal yapı? Bunlar için illegal yapının tek tanımı var: Bizim faaliyetlerimize, bizim çıkarlarımıza ters düşen her şey illegaldir."