CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 'toplu açılış töreni' adı altında 21 Şubat’ta Malatya’da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, açılışı yaptığı tesislerin isimlerinin aylar geçmesine rağmen halen açıklanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 21 Şubat'ta Malatya il merkezinde 'toplu açılış töreni' adı altında düzenlenen organizasyonda halka hitap etti. 400 milletvekili istenilen törende açılışı yapıldığı belirtilen tesislerin isimlerinin halen açıklanmaması tartışma konusu oldu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Erdoğan’ın ziyareti sonrası hizmete açılan tesislerin kamuoyuna açıklanması yönünde çağrıda bulunduklarını hatırlattı. Çağrılarının üzerinden aylar geçmesine karşın halen bir cevap alamadıklarını vurgulayan Kiraz, törenin siyasi propaganda için düzenlendiğine işaret etti. Kiraz, şöyle devam etti: “Biz daha önce de belirttiğimiz gibi, Cumhurbaşkanı Malatya’ya geldiğinde kent meydanında yaptığı konuşmada arkasında ‘toplu açılış töreni’ yazıyordu. Ve toplu açılış töreni yaptığını ifade ettiğini belirttik. Açılışı yapıldığı belirtilen tesislerin kamuoyuna açıklanmadığını, ilan edilmediğini söyledik. Aynı çağrımızı yineliyoruz. Günler, aylar geçmesine rağmen henüz ne valilik tarafından ne de yetkili diğer kurumlar tarafından bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla Malatya kamuoyu halen merak ediyor. Cumhurbaşkanı Malatya’ya gelerek bir açılış törenine katıldı, bir vatandaş olarak Malatyalılar adına cumhurbaşkanının neyi açtığını merak ediyoruz. Açıklanmasını istiyoruz. Malatya’ya hangi değerler kazandırılmış bilmek istiyoruz? Çünkü gözle görülür bir yatırım da göremiyoruz. Biz bunu sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyareti sonrası dile getirmiştik, şimdi yine tekrarlıyoruz.”

“DAVUTOĞLU REÇEL MAKİNESİ AÇMIŞTI”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da geçtiğimiz yıl Ekim ayında Malatya’da gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde bazı özel kuruluşların cihazlarını açtığını öğrendiklerini ifade etti. Kiraz, “Geçtiğimiz yıl da Başbakan Ahmet Davutoğlu Malatya’ya geldiğinde ilin plaka kodu esprisiyle 44 tesisin açılışı yapıldığı belirtilmişti. Davutoğlu tarafından açıldığı belirtilen 44 tesisi biz yine merak ettik, basın aracılığıyla sorduk. Bir süre sonra açıklaması geldi. Gerçekten biz de sorduğumuza pişman eder durumla karşılaştık. Bazı özel tesislerin, reçel yapma makineleri bile tesis olarak sunulmuştu. Biz şimdi cumhurbaşkanının açmış olduğu tesislerde de böyle bir şey var mı diye merak ediyoruz. Toplu açılış töreni adı altında hiçbir rakam da belirtilmedi. Yine özel bir şirketin makine ve cihazları açılış kapsamında var mı diye düşünmeden geçemiyoruz. Çünkü AKP iktidarının Malatya’ya kazandırdığı hiçbir tesis olmadığını düşünüyoruz. Malatya’ya çaktığı hiçbir çivinin olmadığını düşünüyoruz. Malatya’ya bir çivi çakılmış olsa meydana asılırdı. Hangi açılışlar yapıldığı açıklanmadı. Toplu açılış töreni adı altında siyasi mesaj vermenin anlamı yok.”

Cumhurbaşkanının Malatya ziyaretinin ardından açılan tesislerin açıklanmasına ilişkin çağrılar üzerine iktidara yakın bazı gazetelerde, Erdoğan’ın Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasına ilişkin operasyonun talimatını vermek için şehre geldiği haberleri yapılmıştı.