CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesine ilişkin “Bu olayın en önemli sorumlularından biri de mevcut hükümettir. Hükümetin elinde her türlü istihbarat, güvenlik gücü imkanı vardır” dedi.

Enver Kiraz, yaptığı açıklamada, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü kınadıklarını belirtti. Savcı Kiraz’ın öldürüldüğü olaya ilişkin kafalarda birçok soru işareti olduğunu ifade eden Kiraz, şöyle devam etti: “Terör bir insanlık suçudur ve şiddetle kınanmalıdır. Terör örgütünün düzenlediği suikast sonucu savcımız aramızdan ayrıldı. Ancak biz olayın detaylı bir şekilde incelenmesini, adli tıp raporlarının, olayın gelişiminin kafalarda soru işaretleri kalmayacak şekilde açıklanması gerekiyor. Bu olayı farklı olaylar ve yasalarla ilişkilendirmenin anlamlı olmadığını düşünüyoruz. Terör örgütü üyeleri adliyeye yüzlerini kapatarak değil açık giriyorlar. Hukuk sisteminin baskı altına alınması hususunda da dikkatli davranmak gerekiyor. Özellikle avukatların hak arama mücadelelerinde bir kısıtlama olmaması gerekiyor. Biz her zaman hukukun üstünlüğünü savunan bir partiyiz. Bu olayın en önemli sorumlularından biri de mevcut hükümettir. Hükümetin elinde her türlü istihbarat, güvenlik gücü imkanı vardır.”

'7 HAZİRAN’DA ELEKTRİK KESİNTİSİ OLURSA HÜKÜMET SORUMLU'

7 Haziran’da elektrik kesintisi olursa hükümeti sorumlu tutacaklarını vurgulayan Kiraz, “Son yaşanan elektrik kesintisi olayıyla ilgili olarak bir genel müdür dürüst davranarak istifa etti. Sorumluluk bilinci bunu gerektirir. Elektrik kesintisinin yaşandığı gün Türkiye’nin bir iki ili dışında her yerde enerji kesintisi oldu. Bu olayın ekonomiye, ülkeye zarar verdi. Bununla ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Gerçekten saldırı mı yapıldı? Olay aydınlatılmadığı için insanların kafalarında seçimlere ilişkin şüpheler oluşmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanma işlemi yapılırken birçok ilde elektrik kesintisi yaşanmış, birçok ilde seçimler iptal edilmiş, birçok şehirde seçimlere şaibe karışmıştır. Oylama yapılırken elektrik kesintisi kuşkulu. Şimdi yine elektrikler gitti. Seçim öncesi yine aynı endişe oluştu. Biz seçimlere 2 ay kala hükümeti uyarıyoruz. Oyların adil bir şekilde dağılması açısından yetkililerin önlemler alması gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinde de elektrikler giderse biz durumu bu olayla bağdaştırırız. Mevcut hükümeti sorumlu tutarız” şeklinde konuştu.