CHP Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, Türkiye’nin ve bölgenin eğitim sorununa dikkat çekerek, ülke genelinde 300 bin atamayı bekleyen öğretmen olduğunu, Gaziantep’te ise 3 bin derslik ve 3 bin öğretmen açığı olduğunu dile getirdi.

CHP İl Başkanı Sait Köse, partisinin Gaziantep il binasında basın toplantısı düzenledi. Şehrin sorunlarını dile getiren CHP İl Başkanı Köse, Türkiye’de 300 bin atamayı bekleyen öğretmen varken, MEB’in 6 Şubat’ta 15 bin öğretmen alımının haksızlık olduğunu vurguladı. Geride bekleyen 285 bin öğretmenin ne olacağını soran Köse, Gaziantep’te 3 bin derslik ve 3 bin öğretmen açığı olduğu ifade ederek, "Kaloriferi yanmayan 70 kişilik sınıflarda öğrenciler eğitim görüyor. Eğer bu ülkenin eğitim sorununu çözmezseniz, ülkenin gelecek sorununu da çözmemiş olursunuz." diye konuştu.

'SURİYELİLERE KİMLİK VERİP SEÇMEN GÖSTERECEKLER'

Geçen hafta bir tekstil atölyesinde çıkan yangında ölen 3 Suriyeliyi hatırlatan Köse, hükümetin gerekli önlemleri almadığını açıkladı. Hükümetin Suriyeliler üzerinden ince hesaplar peşinde olduğunu söyleyen Köse, Suriyelilerin seçmen olarak gösterileceğini ileri sürdü.

Suriye sorununu CHP olarak kendilerinin çözeceklerini söyleyen Köse, "Suriyelileri koruma altına alarak, Türk vatandaşların da bu insanlardan rahatsız olmamasını sağlayacağız. Geçtiğimiz günlerde tekstil atölyesinde çıkan yangında Suriyeli vatandaşlar canlarını kaybetti. Bunun faturası ise iş yeri sahiplerine çıkacak. Bu insanları Türkiye’ye getirirken bu insanların geçimlerini nasıl sağlayacaklarını hiç mi düşünmediniz? Her birini maaşa bağladık diyorsunuz, peki bu insanlar halâ neden çalışıyor. Suriyeliler hakkında ince hesaplar peşinde koşuluyor. Suriyelilere kimlik kartı verip seçmen göstermek istiyorlar. Bunun takipçisiyiz." dedi.

Eski TRT arazisine temeli atılan sağlık kompleksinden vazgeçilmesini gündeme getiren Köse, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük kapasiteli hastane yapılmıyor. 1800 yataklı hastane yapıp altından kalkamayacak sorunlar oluşturacağınıza, maksimum 500 yataklı hastaneler şeklinde kentin birkaç noktasına yapmak daha iyi bir iş olur. Sizin akıl hocalarınız buna yetmiyorsa biz bunları CHP olarak öğretiriz." şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nde kapasitelerin düştüğü ve birçok sanayinin kapatıldığı bilgisini veren Köse, marka kent Gaziantep’te işçilerin sokağa atıldığını sözlerine ekledi.