CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, partisinin seçim beyannamesindeki vaatlerin tamamı için kaynağın hazır olduğunu söyledi. CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin halkın her kesiminin ihtiyaçları düşünülerek hazırlandığını aktaran Serter, “Türkiye kendi içinde zengin bir ülke. Bu vaatlerin kaynağı var.” dedi. Serter, milletvekili adaylarının şehrin her yerine giderek CHP’yi ve vaatlerini anlatmaya başladıklarını kaydetti.

İl Başkanı Serter, Türkiye’nin gündemini değiştiren CHP’nin ekonomik vaatlerini değerlendirdi. Vaatlerin kaynağının mevcut olduğunu ve tamamını yerine getireceklerini dile getiren Serter, “CHP’nin ekonomik vaatleri sadece bir kesime yönelik değil, işsize, emekliye, çalışana, kadınlara, öğrencilere vb. kısaca toplumun her kesimine yönelik projemiz, vaadimiz var. Türkiye’nin artık bundan sonraki aşamada olması gerekenler CHP beyannamesinde yer alıyor. Bugün yeni evli bir çift İzmir’de 400-500 liradan aşağıya kiralık daire bulamazken inşallah biz Hazine arazilerine yapacağımız evleri, 277 lira taksitle kendilerine tapu vereceğiz. Asgari ücret bugün 800 küsur liralarda dolaşırken asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağız. İnsanların biraz yaşam kalitesi artsın. Belki bin 500 bile yetmez ama hiç olmazsa bir nebze fayda olacak. Hamile kadınlarımıza 300 lira hamilelik desteği var. 0-3 yaş arası çocuklarımıza süt ve diğer bez destekleri var 240 lira civarında. Öğrencilerimiz bugün burs alırken, 100-150 lira alırken üniversite öğrencisi seviniyor. Bizim 240 lira direkt olarak üniversite öğrencilerimize aylık desteklerimiz olacak. Çok güzel bir gelişme. Tarımda mazotu 1,5 liraya indirmeye söz verdik. O da yapılacak bir olay. 1,20 kuruşa maliyeti olan bir mazotu biz 1,50 liradan vereceğiz çiftçimize. İnanılmaz bir kredi kartı borçluluğu var Türkiye’de ve faizler katlanıyor gün geçtikçe. O faizlerin yüzde 80’ini sileceğiz. Kalan borcu da 5 yıla kadar yayacağız.” dedi.

'VAATLERİMİZ HERKESİ KAPSIYOR'

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin seçim beyannamesini ve vaatlerini açıklamasından sonra son derece olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Bedri Serter, “Beyannamemiz herkese dokunuyor. İnanın şu son üç gündür hem telefonlardan hem de vatandaşlarımızdan sokaklarda inanılmaz destek alıyoruz. Vatandaşlarımız, ‘Bizim de beklentimiz buydu.’ diyorlar. Rakip partilerde de inanılmaz derecede telaş var. Böyle bir çıkış beklemiyorlardı. Biz Türkiye’yi iyi okuduk. Türkiye kendi içinde zengin. Biz bu paraları bulamayacağız diye bir şey yok. Bu paralarda sistem içinde mevcut zaten. Bunları alacağız, halka eşit bir şekilde yayacağız. Kaynak sorunu yok. Kaynağı zaten kendi içinde yaşatıyor. Yani bu har vurup harman savrulan, bir yığın lüks arabalar, saltanatlar, şaşaa yaşanan olaylar hepsi bunların bir kaynak. Bunların bütçede yerleri var. Bu bütçedeki yerleri biz halka yayacağız.” diye konuştu.

'ADAYLARIMIZ HER YERDE OLACAK'

Milletvekili adaylarının şehrin her bölgesine giderek vatandaşlarla biraraya geleceğini ve beyannamede yer alan vaatleri anlatacağına dikkat çeken Serter, “Adaylarımız için il merkezinin denetiminde değişik programlar yaptık. Bu programlarda ya tekerli veya ikili, üçlü gruplar halinde değişik ilçelerde ve bölgelerde çalışıyorlar. Elimizde projeler zinciri var. Bu projelerimizi her noktada, kime, neyi ifade edeceğine dair bilgilerle anlatacağız. Milletvekillerimiz şu anda sokakta çalışmaya devam ediyor.” dedi.

Seçimlerdeki hedeflerinin İzmir’in her iki bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkarmak olduğunu vurgulayan Serter, “Yine hedefimiz 10+10’dur. Biz bu hedefe kilitlenmiş durumdayız.” diye konuştu.

'VEYSEL EROĞLU’NUN ADAYLIĞI BİZİM İÇİN ŞANS'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun AK Parti’den İzmir 1. sıra milletvekili adayı olmasını değerlendiren Bedri Serter, kendileri için bir şans olduğunu belirterek, “Bütün ormanlar talan ediliyor. Bir kere İzmir halkı çevre duyarlılığı çok yüksek bir halk. Bakan, Afyonkarahisar’dan aday olsaydı daha iyi olurdu. İzmir’e geldi, herhalde o da aldığı oylarla şaşıracaktır.” dedi.