Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Cumhuriyet gazetesine ilk saldırı şimdi değildir. Cumhuriyetin kurulduğundan bu güne onlarca defa saldırılmıştır" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine yönelik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyon ardında, birçok isim desteki çin gazete binasına gelmeye başladı. Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezine gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yetkililerden bilgi aldı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Canpolat, Cumhuriyet Gazetesi’nin yeni bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Gazetesi’ne ilk saldırı şimdi değildir. Cumhuriyetin kurulduğundan bu güne kadar onlarca defa saldırılmıştır. Nadir Nadi’yle başlayan daha sonra İlhan Selçuk’u ’Ergenekon’ adı altında içeri alınmasıyla başlayan, cumhuriyete ve demokrasiye yönelen saldırının her dönem hedefi olmuştur Cumhuriyet Gazetesi" diye konuştu.
Cumhuriyet Gazetesi’nin kapatılarak kayyuma devredilmesinin amaçlandığını iddia eden Canpolat, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.