CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Başkan Kadri Yatkın ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Sındır, “İktidarımızda öğrencileri,n amatör sporların her türüne katılımını kolaylaştıran düzenlemeler yapacağız.” dedi. Federasyona teşekkür eden Sındır, “Özverili çalışmalarıyla İzmirimiz'in sporda daha iyi yerlere gelmesi için mücadele eden İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz'a teşekkür ederim. İktidarımızda sporun ve sporcunun yanında olacağız. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor yapıyor olabilmesi, ülkemizin geleceği adına çok önemli. Sağlıklı bir neslin yetişmesi, hem zihnen hem bedenen spor yapabilmekle mümkündür. Sağlıklı bir geleceğe gençlerimizi sporla taşıyacağız.” dedi.

'SPORDA KADIN VE ERKEKLERE FIRSAT EŞİTLİĞİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ'

Lisanslı sporcular ve kitlesel spor yapanların sayısını arttırmak amacıyla “Türkiye Spor Konseyi” kuracaklarını belirten CHP adayı Sındır, “Konseyin çalışmalarına kaynak oluşturmak için bütçenin yanısıra Milli Piyango gelirlerinden de pay ayıracağız. Konseyin federasyonlar, yerel ve ulusal kulüpler, okullar, üniversiteler gibi paydaşlarla etkin işbirliği içerisinde hareket etmesini sağlayacağız.” dedi. Sporda kadın ve erkeklere fırsat eşitliğine öncelik vereceklerini söyleyen Sındır, “Sporda gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çalışmalar yapacağız. Bölgeler arasında spor altyapı dengesizliklerini, teşvikler ve özel projelerle gidereceğiz.” dedi.

'AMATÖR SPORUN VE SPORCULARIN YANINDA OLACAĞIZ'

Amatör sporu destekleyeceklerini ve amatör sporun her zaman yanında olacaklarını belirten Sındır, “Profesyonel liglerimizin amatör liglerden beslendiğini unutmamalıyız. Amatör sporlara verilen destek, ülke çapında başarıları daha kalıcı kılacaktır. Biz iktidarımızda, spor yapma olanağını ve alışkanlığını tüm yaş gruplarına yaygınlaştıran amatör sporun yanında olacağız. Kamuya ait spor tesislerini okulların, amatör spor kulüplerinin ve tüm yurttaşların kullanımına açacağız.” dedi.