Genel seçimden sonra İzmir 2. bölgede rekabet devam ediyor. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’den Ali Engin ile AK Parti'den Kerem Ali Sürekli arasında gidip gelen milletvekili, Türkiye sonuçlarına göre Engin’e geçti ancak Sürekli, yurtdışından gelen oylarla öne geçti. CHP İl Başkanlığı, İzmir'deki her iki bölgeden 14 seçim sandığının sonucuna itiraz etti.

İlk sayım sonuçlarına ve 2. bölge rakamlarına göre Ali Engin, Kerem Ali Sürekli’nin 187 oy önüne geçti. Daha sonra ise yurtdışından gelen oylar sonucu değiştirdi. Sürekli, bu oyların dağılımı ile 7 bin 800 öne geçerek ipi göğüsledi. CHP yurtdışından gelen oylarla sonuca ulaşamazken Yüksek Seçim Kurulu’nun, oyları sistemi girdiği öğrenildi.

CHP'DEN İTİRAZ

CHP İl Teşkilatı, bir yandan seçim sonuçlarını değerlendirirken bir yandan da İzmir'deki bazı sandık sonuçlarına itiraz etme kararı aldı. İzmir 2. bölgede dokuz, 1. bölgede beş sandığa itiraz etti. 2. bölgede Bornova, Aliağa, Çiğli, Kiraz, Menemen ve Karşıyaka, 1. bölgede ise Buca ve Karabağlar’daki sandık sonuçlarının yeniden değerlendirilmesini talep etti. İtirazların, sandıklardaki birleştirme tutunakları ile Seçim Kurulu tutanakları arasındaki farktan kaynaklandığı belirtildi.