CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, daha önce eski il başkanları ve milletvekilleriyle yaptığı "Tecrübe Toplantıları"nın üçüncüsünde, geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği görevlerinde bulunmuş partililerle biraraya geldi. Toplantıda seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken kalan kısa süre içinde yapılacak çalışmalar için de destek istedi.

Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Serter, "1 Kasım'a az bir süre kaldı. Bu süre zarfında, birçok seçim geçirmiş ve kazanmış siz değerli partililerimizin gücünden ve deneyimlerinden daha fazla yararlanmak istiyoruz." dedi. Seçmen tercihiyle ilgili bilgilere sahip olduklarını söyleyen Serter, şunları ifade etti: "Öncelikle davetimizi kabul ederek bu toplantıya katılan tüm değerli dostlarımıza, partililerimize çok teşekkür ediyorum. Bu toplantımızda, hem bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek hem de kalan kısa sürede yapılabilecek çalışmalar hakkında siz deneyimli dostlarımızdan fikir almak istiyorum. Bundan önce benzer toplantılarımızı önce geçmiş dönem il başkanlarımız, ardından geçmiş dönem milletvekillerimiz ve parti meclisi üyelerimizle gerçekleştirdik. Aslında sizlerle daha önce biraraya gelmeyi planlıyorduk ancak Ankara'da meydana gelen ve hepimizi yasa boğan hain terör saldırısı sebebiyle gerçekleştiremedik. Şunu özellikle belirmek isterim ki elimizde 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan seçmen tercihleriyle ilgili çok kapsamlı bilgiler var. Tüm İzmir'de mahalle mahalle ve partiler arası oy geçişlerini karşılaştırmalı olarak ortaya koyan sonuçlar mevcut. Bu sonuçları sizlerle de paylaşarak, görüşlerinizi almak ve çalışmalarımızı yönlendirecek fikirlerinizi öğrenmek istiyorum."

ORTAK GÖRÜŞ: OYLAR ARTACAK

Bedri Serter'in geçen genel seçimin sonuçlarını aktarmasının ardından toplantıya katılanlar da söz alarak, görüş ve önerilerini dile getirdi. Konuşmacıların hepsi, ortak görüş olarak CHP'nin 1 Kasım'da İzmir'de ve Türkiye'de oylarını arttıracağına inandıklarını ifade etti. Söz alan partililer, zaten sürdürdükleri çalışmaların yanısıra oy artışının daha fazla olması için her türlü çalışmayı yapmaya ve verilecek görevleri almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıdan sonra katılımcılara teşekkür eden İl Başkanı Serter, "Bu seçimde İzmir'in başbakan çıkaracağına inanıyorum. Partimizdeki bu birlik ve beraberliği gördükçe inancım daha da artıyor. 92 yıllık tecrübemiz ve liderimiz, sakin güç Kemal Kılıçdaroğlu'nun gücüyle artık CHP'nin iktidar olma zamanı gelmiştir." dedi.