CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, AK Parti oylarının MHP ve HDP'ye gittiğini, yüzde 3 -4 oranında oyu da CHP'nin çektiğini belirterek, "Bu sonuçlar AKP'nin İzmir'de eriyişini gösteriyor." dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekili adayları Özcan Purçu, Ali Yiğit, Ali Kemal Elitaş ve Nurgül Uçar'la birlikte sonuçları değerlendirdi. Sonuçları partisinin il binasında takip eden Serter, "İzmir olarak oylarımız çok verimli görünüyor. Karşıyaka’dan, Buca’dan, Konak’tan ve büyük ilçelerden gelen oylarla oranımızı yüzde 50’lere çekeceğiz. İzmir’i 13 milletvekili ile temsil edeceğimize inanıyorum. Sayın genel başkanımızın İzmir’den milletvekili olması da gurur verici." açıklamasını yaptı. Şu anki sonuçlara göre 1. Bölge’den 6, 2. Bölge’den 7 olmak üzere 13 milletvekili çıkarabileceklerini söyleyen Bedri Serter, "Benim beklentim 14’e çıkacağız. Büyük ihtimalle birkaç saat sonra netleşir." diye konuştu.

Serter, seçime katılımın yüksek olduğunu belirterek, İzmir'de AK Parti'nin yüzde 10-12 oranında oy kaybettiğini açıkladı. AK Parti oylarının MHP ve HDP'ye gittiğini, yüzde 3- 4 oranında oyu da CHP'nin çektiğini belirten CHP İl Başkanı Bedri Serter, "Bu sonuçlar AKP'nin İzmir'de eriyişini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Alınan sonuçların hiçbir parti için başarı olmadığını kaydeden Serter, "Bu sonuçlara göre sadece kazançlı olan HDP'dir. Biz oy oranımızı koruduk. İzmir, Türkiye’de tek başarılı il olarak görünüyor. Bir dahaki seçimlerde tüm illerin İzmir’e benzemesini temenni ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.