Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu milletvekili adayı Dr. Mustafa Adıgüzel, Türkiye'nin tarımsal ürünlerde kendi kendine yeten bir ülkeyken, samanı bile yurt dışından alan bir ülke haline getirildiğini savundu.

Seçim çalışmalarını aralıksız devam eden Adıgüzel, Altınordu, Ünye ve Kumru ilçelerinde ziyaretlerini sürdürdü. Esnaf ve vatandaşlarla buluşan Adıgüzel, parti politikalarını anlatarak, destek istedi. Uygulanan tarım politikalarını eleştiren Dr. Adıgüzel, “Biz tarımsal ürünlerde kendi kendine yeten bir ülkeyken bugün samanı, patatesi bile yurt dışından alan bir ülke haline getirildik. Bunu size reva görenlere bir ders vermek elinizde. CHP iktidar olunca Türkiye’de tarım ve hayvancılık canlandırılacak.” dedi.

Çiftçinin sıkıntılarını bildiğini belirten Adıgüzel, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Bağda, bahçede, tarlada çok çalıştım. Ben çiftçi parasıyla okuyarak doktor oldum. Ama bugün çiftçi çocuğunu okutamaz, hatta kendi yaşamını bile sürdüremez hale geldi. CHP tarih boyunca çiftçiye, çiftçi kooperatiflerine, toprak reformuna en büyük destek veren parti oldu. Bizden sonraki yıllarda göreve gelen hükümetler sistemli olarak çiftçiyi ve tarımı bitirdiler.”

"Gelin 7 Haziran’da sizin, çocuklarınızın, tarımın, ülkenin daha insanca, daha iyi şartlarda yaşaması için bu hükümeti değiştirelim." diyen Adıgüzel, “Tarım yeniden ayağa kalksın, çiftçi yeniden toprakla, bağla, bahçeyle buluşsun. Çiftçi, köylü birilerine muhtaç olmadan yeniden ‘milletin efendisi’ olsun.” ifadelerini kullandı.