Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Asgari ücret bin 500 lira olacak diyoruz. Bir eve en az 720 lira para girecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.” dedi.

Veli Ağbaba, Battalgazi ilçesi Yamaç Mahallesi'nde düzenlenen mahalle toplantısında vatandaşlarla biraraya geldi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Milletvekili Adayları Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Ağbaba, CHP'nin seçim beyannamesinin Türkiye'deki yoksulluğu bitirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Ağbaba, şöyle devam etti: "Geçmişte olmadığı kadar çok daha önemli ve temel meselelere parmak basan bir seçim bildirgemiz var. Gerek Türkiye'nin gerekse de Malatya'nın en büyük sorunu işsizlik. Bizler iktidara işsizliği çözmek için geliyoruz. Diğer bir sorun ise geçim sorunu. Asgari ücretle bir ailenin geçinmesi mümkün mü? Asgari ücret bin 500 Lira olacak diyoruz. Bir eve en az 720 lira para girecek diyoruz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını yaparken de bu para erkeklere verilmeyecek. Kadınlara hesap açacağız, kadınların hesabına parayı yatıracağız. Kadınlar yatırılan parayı dilediği gibi harcayacak. Türkiye'de yoksul aile çok ve maalesef çalışıp mutlu olan da yok."

"EMEKLİYE YAPILAN HAKSIZLIKLARA SON VERECEĞİZ"

Emekliye dini bayramlarda ikramiye vereceklerini dile getiren Ağbaba, “Emeklilerin kimisi inşaatta çalışarak kendisi ödedi sigortasını, kimisi esnaflık yaparak kıt kanaat emekli olmuş. Emekliler artık ya çocuğunun eski elbiselerini giyiniyor ya da ikinci el elbise giyiniyor. Bu yapılan emeklilere reva mı? Emekliye yapılan bu haksızlığa son vereceğiz. Emekliler kurban kesmeyi unuttu. Bunlar çokça din iman diyorlar ama vatandaşa kurban kesmeyi unutturdular. Temel felsefemiz yoksulluğu bitireceğiz, sizler için mücadele edeceğiz. Buradan sizlere söz veriyorum; bizler diğer milletvekilleri gibi rant için değil, bazı yandaşları zengin etmek için değil yoksullar için, kadınlar için gençler için çalışacağız. Bizler fabrikaları kendi yandaşlarımıza peşkeş çekmeyeceğiz. Burada rantsal dönüşüm yapmayacağız, burada yaşayanların daha huzurlu, daha güvenli bir ortam sağlamak için dönüşüm yapacağız." şeklinde konuştu.

İl Başkanı Kiraz ise vatandaşların derdinin yoksulluk olduğunu bildiklerini iktidara geldiklerinde yoksulluğu bitirmek için çalışacaklarını kaydetti.