CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidar partisi milletvekillerine ilişkin “Onların vasfı yok ve milletvekilliği yoktur. Onların sadece milletvekilliği parmaklarıdır. Çünkü onların sadece oy kullanırken parmakları işe yarıyor.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran seçimleri kapsamında Doğanşehir ilçesine bağlı bazı mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi. Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, CHP’nin geçtiğimiz günlerde seçim bildirgesini açıkladığını hatırlattı. Bildirgede ülke insanlarını rahatlatacak, sorunlara çözüm olacak projeler sunulduğunu belirten Ağbaba, bildirgenin bazı AK Parti milletvekilleri tarafından eleştirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Ağbaba, şöyle devam etti: “Bildirgede yapılan taahhütler herkesin ezberini bozdu ve başta başbakan olmak üzere AKP’lilerin kimyaları bozuldu. Birileri Malatya’dan cevap göndermeye çalışıyor. Ancak bu cevap vermeye çalışanların vasfı yok ve milletvekilliği yoktur. Onların sadece milletvekilliği parmaklarıdır. Recep Tayyip Erdoğan bilse ki sadece parmaklar milletvekili oluyor, başta Genel Başkanımıza laf atan o milletvekili olmak üzere tüm milletvekillerinin parmağını milletvekili yapar. Çünkü onların sadece oy kullanırken parmakları işe yarıyor. Malatya’nın milletvekili olmuşlar başta da genel başkan yardımcısı olmak üzere Malatya ile ilgili bir şey söylediklerini duydunuz mu? Duyamazsınız. Malatya’nın çıkarları ile ilgili bir şey söylediler mi? Söylemediler. Ne yapar onlar boyuna bakmadan haddini aşarak Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söyler. Niye laf söylüyorlar Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki çiftçiye mazotu 1,5 TL’ye vereceğim. Asgari ücrete geçinmeye çalışan yoksul, sömürülmeye çalışılan insanların aylıkları 1500 TL olacak diyor. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş ve bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmuş emeklilere iki maaş ikramiye vereceğim diyor. AKP'nin ve o milletvekilinin zoruna gidiyor. Onlar ise 12 yıldan beri kendi yandaşlarını zengin ettiler kendi yakınlarına Malatya’da ki kurumları peşkeş çektiler başta ise o milletvekili olmak üzere. Buradan söylüyorum ona, haddini aşma ve haddini bil.”

'MALATYA’NIN SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ'

Malatya ile ilgili projelerine de değinen Ağbaba, kayısıya alan bazlı destek vereceklerini açıkladı. Malatya’nın su problemini çözeceklerini vurgulayan Ağbaba, “30 yaşına kadar tarımla uğraşan herkesin primlerini devlet ödeyecek. Çiftçilerin borçlarını sileceğiz diyoruz, çiftçi borçlu kalmayacak. Bizim iktidarımızda üretilen ürünlerin fiyatını üretmeden bileceksiniz. Bizler Malatya’ya can vereceğiz. Malatya’nın en büyük meselesi Gözene’den başlayarak, Battalgazi ilçemize kadar en temel meselemiz su sorunudur. Malatya’da ceviz, üzüm kiraz, fasulye, tütün, elma üretiliyor ve bunların hepsinde Türkiye’de marka olmuş ürün üreten bir kentte sulama suyu problemse bu ülkeyi yöneten iktidar partisinin milletvekilleri utansın. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa ve sizin su probleminizi 6 ay içerisinde çözmezsek istifa edeceğim.” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise “Türkiye’nin geleceği ve çocuklarımızın geleceği için birliğimizi ve beraberliğimizi sandığa taşırsak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşırsak yarınlarımız daha güzel olacak.” ifadelerini kullandı.