CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurhurbaşkanı, (CHP) için ‘Bunlar imam hatipleri kapatacaklar’ diyor. Ne alakası var bizim seçim beyannamemizle bunun. İmam Hatip Lisesi'nde okumak isteyen okuyabilir, buna kimse karışamaz” dedi.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmalarını sürdüren CHP’li Ağbaba, Doğanşehir ilçesine bağlı Eskiköy, Kelhalil, Çığlık ve Şatıroba mahallelerini ziyaret etti. Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl boyunca muhalefet milletvekilliğini hakkıyla yerine getirdiğini belirtti. Kendisine oy veren vermeyen herkesin sorununu çözmeye çalıştığını söyleyen Ağbaba, “4 yıl boyunca Malatya'da yapılan haksızlıkların hepsini ben dile getirdim. Maalesef benim dışımda kalan milletvekilleri ise sanki Malatya'nın milletvekili değil de başka ilin milletvekili gibi davrandılar. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Elazığ'a gönderildi, çıtları çıkmadığı gibi gönderilmeyi savundular. AKP milletvekilleri Meteorolojinin Elazığ'a gitmesini desteklerken ben meteoroloji müdürlüğü önünde eylem yaptım. Malatyaspor'undan kayısısına yolundan göletine kadar Malatya'nın ve Malatyalıların her türlü dertlerini meclis gündemine taşımaya çalıştım ve bunda da başarılı oldum" diye konuştu.

“HERKESİN EZBERİNİ BOZDUK”

AK Parti’nin iki eski milletvekili yeniden aday gösterdiğini anımsatan Ağbaba, bu milletvekillerinin hatırlanacak bir faaliyetleri olmadığını ifade etti. Ağbaba, şöyle devam etti: “Onların görevi Veli Ağbaba'yı eleştirmek. Bazıları haddini aşıp Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiriyor. Neden eleştiriyorlar biliyor musunuz? Çünkü iktidar değişti. İlk defa seçimden önce iktidar değişti bunun sebebi ise bizim seçim beyannamemiz. Herkesin ezberini bozduk. AKP tüm enerjisini bizim seçim bildirgemizi eleştirmekle harcıyor. Mazotu 1,5 Lira yapacağız, emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, kayısıya alan bazlı destek vereceğiz, tarımda çalışan insanların 30 yaşına kadar olan sigorta pirimini devlet ödeyecek diyoruz. AKP bunların hiçbirine yanlış demiyor çünkü projelerimiz doğru. Eğitim sistemindeki 4+4+4 kaldıracağız. Sağcısı, solcusu AKP’ye oy veren MHP'ye oy veren herkes şikayetçi. 4+4+4 eğitim sistemine CHP haricinde muhalefet eden bir parti yoktur.” şeklinde konuştu.

"İMAM HATİPLERE KİMSE KARIŞAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dini değerler üzerinden yaptığı siyaseti eleştiren Ağbaba, “Ne diyor Cumhurbaşkanı? ‘Bunlar İmam Hatip Liselerini kapatacaklar.’ Ne alakası var CHP’nin seçim beyannamesiyle bunun. Meseleyi tekrar İmam Hatip Liselerine getirmeye çalışıyorlar. İmam Hatip Lisesinde okumak isteyen okuyabilir, buna kimse karışamaz, ama kimseyi de zorla İmam Hatip Lisesine gönderemezsin. Meslek lisesinde mi okumak istiyorsun, git oku, buna da kimse karışamaz. Bizler yoksulluğu bitireceğiz diyoruz, Cumhurbaşkanı hemen dini duyguları ön plana çıkarıyor. Herkesin kutsalı Kur'an-ı Kerim'le kürsüye çıkıyor." ifadelerini kullandı.