Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’de 7 Haziran sonrasındaki kaosun sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Herkesin CHP koalisyonunu istediğini belirten Ağbaba, “Biz hiç kimsenin koltuk değneği olmayacağız. Hiç kimsenin yedek lastiği olmayacağız. Cumhurbaşkanı’nın ülkeye yapabileceği en büyük iyilik konuşmamaktır, susmaktır. Kendi kaçak sarayında otursun, sussun. Türkiye’ye huzur da gelir barış da gelir kardeşlik de gelir.” ifadelerini kullandı.

Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesinde ilave termik santralle ilgili ÇED toplantısı için 20 milletvekiliyle kente gelen CHP’li Veli Ağbaba, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli meselesinin çevre olacağını kaydeden Ağbaba, son dönemde, çevreye sadece para gözüyle bakıldığını belirtti. Ağbaba, “Dağlar taşlar talan edildi. Sularımızın mülkiyet hakkı HES’lerle satıldı. Şimdi buradaki yaşam haklarımız yok edilmeye çalışılıyor. Sadece birilerinin cebine para girecek diye burada çevre, deniz, toprak yok edilmeye çalışılıyor. Burada CHP milletvekilleri olarak bu mücadelenin yanındayız.” dedi.

"SEÇİM SONRASI KAOSUN SEBEBİ CUMHURBAŞKANI"

7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan kaosun hatırlatıldığı Veli Ağbaba, “Şimdi kaosun sorumlusu CHP değil. Hiç kimse CHP ile koalisyon yapmayız demiyor. Hatta herkes bizimle koalisyon kurulması gerektiğini söylüyor. Kaosun sebebi maalesef Cumhurbaşkanı. Biz hiç kimsenin koltuk değneği olmayacağız. Hiç kimsenin yedek lastiği olmayacağız. Biz partimizin çıkarları için değil sadece Türkiye’nin çıkarlarını düşünüyoruz. Bu anlamda da sorumluluk almaya hazırız. Ancak hiçbir şey halkımızın çıkarlarının üzerinde değil. Sadece 7 Haziran’da vadettiğimiz mazotun 1,5 lira olması, emekliye iki maaş ve asgari ücretin bin 500 lira olması gibi 14 maddemiz kabul edilirse bu koalisyonda, halkımızın çıkarları için yer alırız. Ama tekrar söylüyorum: Kaosu biz çıkarmıyoruz. Kaosu son dönem Cumhurbaşkanı çıkarıyor. Buradan Çin’e gitti diye biraz rahatladık, ama Çin’de de kaos çıkarmaya devam etti Cumhurbaşkanı. Oradan da bazen mezheplere, bazen buradaki insanlara saldırıyor, bazen erken seçim yapacağım diyor. Cumhurbaşkanı kendi kazanamadığı her seçimi meşru görmüyor, kazanıncaya kadar seçim yapacağız diyor. Biz de bu seçimlere hazır olduğumuzu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ağbaba, terörün durması için silahların susması, siyasetin konuşması gerektiğinin altını çizdi. Ağbaba, “Geçmiş dönemdeki acıların yaşanmaması için Türkiye’deki bütün siyasi partilerin aklını başına alması gerekiyor. TBMM bu meseleyi çözecek en önemli kurumdur. Bu kurumun sorumluluk alması gerekiyor.” diye konuştu.

KOALİSYON KURULACAK MI?

Koalisyon için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır oldukları mesajını yineleyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mazotun fiyatı 1,5 lira olacaksa, asgari ücret bin 500 lira olacaksa, emeklilere 2 maaş ikramiye verilecekse ve Türkiye’nin önü açılacaksa, insanlar ölmeyecekse CHP her türlü sorumluluğu almaya hazır. Halka rağmen hiçbir şeyin içinde olmayız. Hiç kimsenin yedek lastiği ve koltuk değneği olmayız. Sayın Cumhurbaşkanı kendinden başka hiçbir gücü istemiyor. Kendi kaybettiği seçimi de seçimden saymıyor. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin önündeki ve siyasetin önündeki en büyük engeldir. Biz onun için Cumhurbaşkanlığı makamının anayasal sınırları içine çekilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın ülkeye yapabileceği en büyük iyilik konuşmamaktır, susmaktır. Kendi kaçak sarayında otursun, sussun, Türkiye’ye huzur da gelir barış da gelir kardeşlik de gelir.”