Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar olmaları halinde ilk 100 günde yapacakları ile 1 yılda hayata geçirecekleri projelerin hazır olduğunu bildirdi. Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, CHP’nin seçim beyannamesi ile Türkiye’nin gündemini belirlediğini belirtti. Konumların değiştiğini artık iktidarın muhalefeti eleştirdiğini ifade eden Ağbaba, “Emekliye 2 ikramiye’ dediğimizden beri iktidarın bizi eleştiriyor. İktidar eleştiriyor, muhalefet cevap veriyor. Konumlar değişti. Şimdi bu sunduğumuz vizyon belgesiyle Türkiye'deki gündem maddesini Cumhuriyet Halk Partisi oluşturdu. Tartışmalardan ve bu durumdan memnunuz. Eleştirilerden de son derece memnunuz, bunlardan faydalanıyoruz. Bazılarına gülüyoruz, yapıcı olan eleştirileri de almaya çalışıyoruz" dedi.

Ağbaba, yaşanacak bir Türkiye hedeflediklerini kaydederek, hem ekonomik anlamda bütün kesimlerin dağılımdan adaletli bir şekilde yararlanması istediklerini hem de özgür, demokratik bir Türkiye sözüyle birlikte yoksulluğu ve işsizliği yok etme sözü verdiklerini anlattı.

Bildirgelerinde yer alan her şeyin temelinin olduğunu ifade eden Ağbaba, "Bildirgemizin tamamı çalışılmış, laf olsun diye akla gelip yazılmamış bir bildirgedir. Bu bildirgeyi hazırlarken birçok sivil toplum kuruluşunun, demokratik kitle örgütünün, sendikanın görüşlerinden faydalandık. Kimle ilgili ne önerimiz varsa, ilgili kurum, kuruluş ve gruplardan fikirlerini aldık” diye konuştu.

AĞBABA: 2016 YILINDA TÜRKİYE'Yİ BİR BAŞKA TÜRKİYE YAPMA SÖZÜNÜ VERİYORUZ

‘2016 yılında Türkiye'yi bir başka Türkiye yapma’ sözünü verdiklerini ifade eden Ağbaba, iktidar oldukları halde 100 gün ve 1 yılda yapacaklarının belli olduğunu açıkladı. Ağbaba, şöyle devam etti: “Demokrasinin geliştiği, birinci sınıf demokrasinin yerleştiği, hukukun herkese eşit uygulandığı bir Türkiye sözü veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde 4 ayda; ilk 100 gün içerisinde yeni bir ülke yaratacağız. İlk 100 günde emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 ikramiye sözü veriyoruz. Aile sigortasını getireceğiz. Her aileye en az 720 TL gelir sağlayacağız. Taşeron işçilik sistemini tarihe gömeceğiz. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcunun faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. TBMM'de kesin hesap komisyonunu kuracağız, siyasi iktidar oradan millete ve muhalefete hesap verecek. Komisyonun başkanını muhalefetten seçeceğiz. Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaracağız. 12 Eylül zihniyetiyle şekillendirilen siyasete son vereceğiz, kirli siyaset dönemi bitecek.”

Seçim beyannamesinde açıkladıkları ilk 100 günlük süreçte yapacaklarına değinen Ağbaba, “İlk bir yılda yapacaklarımız ile Türkiye herkesin yaşamak isteyeceği bir ülke olacak. Mazot çiftçiye 1,5 lira olacak. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ve bin 500 TL olacak. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu hemen çözeceğiz. Yüzde 10 seçim barajını hızlıca kaldıracağız. Teşvik sistemini değiştireceğiz. Katma değeri yüksek ürün üreten sanayiye özel destek vereceğiz. Vergi ve Sigorta Prim Borcu olmayan KOBİ ve esnafa ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz." ifadelerini kullandı.