7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekili seçilen Prof.Dr. Mustafa Akaydın, Antalya'nın turizmden sonra en önemli gelirinin tarım olduğunu söyledi. Örtüaltı sebze ve meyve üretiminde Antalya'nın lider şehir olduğunu belirten Akaydın, Meclis'te Antalya'da yetişen narenciye ve tarım ürünlerinin en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayacağını kaydetti. Çiftçinin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olacağını belirten Akaydın, milletvekili mazbatasını aldığı Ankara'da Meclis'te yemin ettikten sonra vekil olarak her zaman seçmenin emrinde olacağını ifade etti.

Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte Manavgat'ta 9. Belenobası Karpuz Fetivali'ne katıldı. Festivalde Beleobası karpuzunun kabuğunu soyan ve dilimleyen Akaydın, "Bunca yıldır cerrahım, çok sayıda ameliyata katıldım ama Belenobası karpuzunun kabuğunu soymak ve dilim dilim haline getirmek daha zormuş. Fakat lezzeti harikaymış. Mevsimin en güzel karpuzunu Belenobası'nda yedim." diye konuştu.

Belenobası kadınlarıyla saçta yufka ekmek döndüren Akaydın, Manavgat'ın tarım ürünleri değeri olan defne, yer fıstığı, Belenobası karpuzu, harnup (keçiboynuzu), portakal ve susamı başta Meclis'te olmak üzere en güzel şekilde tanıtarak ülke ve dünya gündemine taşıyacağının altını çizdi. Akaydın, "Nasıl bugün Finike portakalı bir dünya markası oldu ise başta Belenobası karpuzu olmak üzere Manavgat'ın tarım ürünlerinin hepsi marka olacaktır." ifadesini kullandı.

'TİLMAÇ'IN ÖLÜMÜ BENİ ÇOK ÜZDÜ'

Antalya'nın yetiştirdiği ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç'ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmesinin kendisini derinden üzdüğünü belirten Akaydın, "Değerli bir arkadaşımı, bir dostumu ve Antalya'nın yetiştirdiği kıymetli insan Sümer Tilmaç'ı kaybetmenin üzüntüsünü duydum. Kendisi çok iyi kalpli bir insandı. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.