Partisinin yaptığı ön seçimde üçüncü çıkan eski CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te ettiği 'tarafsız kalma' yeminini bozarak bir anlamda vatana ihanet suçu işlediğini söyledi.

Mustafa Akaydın, ön seçim sonrası Manavgat'ta partililere teşekkür ziyaretinde bulundu. CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Akaydın, tarafsızlık yemini etmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'yı askıya aldığını belirterek, meydanlarda siyasi parti lideri gibi 400 milletvekili diyerek oy istemesine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanın cumhurbaşkanlığının özürlü bir durum olduğunu vurgulayan Akaydın, "Cumhurbaşkanının cumhurbaşkanlığı özürlüdür. Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bugünkü mevcut yasalara Anayasa'ya göre de bir yemin etmiştir. Yeminin en önemli özelliği tarafsız olacaktır. O zaman meydanlarda eliyle 400 milletvekili isteme hakkı yoktur. Öyleyse Cumhurbaşkanı Anayasa'yı ihlal etmiştir. Cumhurbaşkanı bir de 'AKP'nin vekillerini ben belirleyeceğim' diyor. Bütün bunlar Cumhurbaşkanın Anayasa'yı tayir, tebdil ve ilga ettiğini gösteriyor. Biliyorsunuz 20 yıl önce bu suçun cezası idamdı. Bir cumhurbaşkanı biliyorsunuz sadece vatana ihanetten suçlu olabilir. Anayasa'yı ihlal de bir anlamda vatana ihanet suçudur. Suçu çok büyüktür. Biz de her yerde kendisine 'o makamdan inin diyeceğiz." diye konuştu.

Akaydın, Deniz Gezmiş, o dönemde o suçu işlememesine rağmen o dönem ülkeyi idare edenlerin Anayasa'yı tebdil, tayir ve ilgadan idama mahkum ettiğini hatırlattı.

'BİRİLERİ KEDİLERE TRAFOLARDA EĞİTİM VERDİRİYOR'

Bir cumhurbaşkanı insanların gözlerinin içine baka baka suç işlemeye devam ediyorsa yargı makamının buna dur demesi gerektiğinin altını çizen Akaydın, bu sebeple 7 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Her zaman söylediği bir sözü Manavgat'ta da tekrarlamak istediğini dile getiren Akaydın, "Faşizm bir ülkeye sandıkla gelebilir fakat sandıkla gitmeyebilir. Onun için 7 Haziran seçimlerinde elektrik trafolarına kedilerin girmemesi için sandığa sahip çıkmamız gerekir. Biliyorsunuz seçimin bin bir türlü hilesi var. Bakın 2 gün önce fişler ülke geneli çekildi. Bakın Twitter fenomeni Fuat Avni yeni yazmış. Seçim tarihine kadar ülke genelinde 4 elektrik kesintisi daha olacakmış. Birileri demek ki trafolarda kedilere eğitim veriyor." ifadesini kullandı.

Antalya'da 30 Mart seçimlerini sandıkta kaybetmediklerini öne süren Akaydın, seçimi Kepez'de dışarıdan gelen oylarla kaybettiklerini iddia etti.
Ön seçimde partililerin adaylara kenetleşin mesajı verdiğinin altını çizen Akaydın, her partilinin 7 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'a güle güle demeye odaklanması gerektiğini ifade etti.

Seçimler öncesi adayların ön seçimle belirlenmesine öncü olan genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Akaydın, 8 Haziran'da Antalya'dan en az 7 milletvekilini Meclis'e göndermeyi hedeflediklerini kaydetti.