HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'de görüştü. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmeye HDP'den Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan; CHP'den de Grup Başkanvekilleri Levnet Gök ve Engin Altay katıldı.

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, teröre karşı tüm siyasi partilerin ortak tavır alması gerektiğini vurguladı. "PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. PKK’nın tuttuğu silah barış iradesine yönelmiş bir silahtır. Bu silah, 7 Haziran’da ortaya çıkan barışa yönelmiş silahtır." diyen Altay, terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısında bulundu.

Devletin üzerine düşen görevleri olduğunu ama kafaya silah dayanmışken barış sesini kimsenin duymasının mümkün olmadığını dile getiren Altay, "Barış için PKK’nın silahları bırakması lazım. Kimse umudu kaybetmesin Türkiye en kısa sürede barışa kavuşacaktır. Türkiye’yi kimse bölemeyecek. CHP olarak Türkiye'de terörün sonlanması ve barışın tesisi için bundan sonraki süreçlerde de üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz." dedi.

Bir soru üzerine Altay, MHP'nin azınlık hükümetine destek verebileceğine ilişkin açıklaması konusunda ise "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. MHP'nin tutumu her şeyi gösteriyor. Siyasette her şey mümkün, imkansız diye bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

HDP'nin PKK'ya yönelik tutumu konusunda CHP'nin bir talebinin olup olmadığına ilişkin bir soruya da Altay, Demirtaş'ın son günlerdeki iyi niyetli feryadını ve çalışmalarını olumlu bulduklarını ifade etti. Altay, görüşmede koalisyondan ziyade Türkiye'de 'bugün barışa nasıl ulaşırız' konusunun gündeme geldiğine dikkat çekti.