CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Ankara’daki patlamaya ilişkin, "Terör, yıllar sonra bir kez daha Başkent’e inebiliyorsa, devleti yönettiğini zannedenler ne iş yapıyor?" dedi. 'Terörün belini kırdık' diyen Başbakanın, hangi ülkenin gündemini takip ettiğini merak ettiğini vurgulayan Arslan, "Yönettiğinizi sandığınız MİT-istihbarat izne mi çıktı, yoksa seçim öncesinde bambaşka bir siyasi hesabın mı içindesiniz?" diye sordu.

"Yeter artık! Terör bitsin, huzur gelsin" diyen CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın saldırıya ilişkin açıklaması şöyle: ''Ankara’da barış ve emek mitingine gitmek için toplanan kitlenin ortasında patlayan bomba, Türkiye’nin kalbine saplanmış bir hançer gibi, bizlere ve milletimize çok derin bir acı düşürmüştür. Başkent'in tarihi meydanında, barışa ve yurttaşlık değerlerine adanan Cumhuriyetin ilk adımlarının atıldığı toprağa düşen kan ve yaşamını yitiren canlar, kaynağı kim olursa olsun, hain bir terör saldırısına hedef gösterilmiştir. Bu patlamada yaralananlara acil şifa, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum."

'BİR NEBZE SORUMLULUK DUYGUSU KALDIYSA, UTANÇ DUYMALI VE İSTİFA ETMELİLER'

"Terör, yıllar sonra bir kez daha Başkent’e inebiliyorsa, devleti yönettiğini zannedenler ne iş yapıyor?" diye soran Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü;
"En temel hakkımız olan yaşam hakkını bile korumaktan uzak duran bu kadroların Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. 7 Haziran öncesinden başlayarak ülkemizde terörün egemen olmasına yol açanların, vatandaşın endişe içinde sokakta yürümesine neden olanların içinde bir nebze sorumluluk duygusu kaldıysa, utanç duymalı ve istifa etmelidirler."

'MİT-İSTİHBARAT İZNE Mİ ÇIKTI'

Yapılan terör saldırısının önünde ve arkasında yer alan tüm güçlerin bir an önce açığa çıkaracak irade ve cesaretin, bu hükümette olmadığını vurgulayan Arslan, "Güvenlik, bugünden itibaren sadece belli şehirlerle sınırlı bir alanda değil, tüm Türkiye’de büyük risk altındadır. Binlerce insanın toplanacağı alanda nasıl olur da gerekli önlemi almazsınız? 7 Haziran öncesi ve sonrasında bu kadar saldırının arkasındaki güçleri bilerek ve isteyerek aydınlatmayanlar, yalanlarıyla hedef ve gündem saptırmaya kalkanlar, öyle görünüyor ki, seçim öncesinde yine karanlık bir oyunun peşindedir. “Terörün belini kırdık” diyen Başbakan, hangi ülkenin gündemini takip ediyor? Yönettiğinizi sandığınız MİT-istihbarat izne mi çıktı, yoksa seçim öncesinde bambaşka bir siyasi hesabın mı içindesiniz?" diye sordu.

Teröre destek veren kadroları içeride ve dışarıda besleyenler, siyasi hırsları uğruna ülkemizin huzurunu kaçırdığını aktaran Arslan, "CHP olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Biz, barış içinde ve kardeşçe, her birimizin yaşam hakkına ve özgürlüklerine saygı duyan bir ülke istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Ülkemizi karıştırmak, barışı ve huzuru bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Yetti artık,terör bitsin ülkemize huzur gelsin! Başta siyasi iktidar olmak üzere, bütün siyasilere sesleniyorum; bu terörü besleyenlere ve destekleyenlere fırsat vermeyelim. Birlik ve barış içinde yaşamanın yolunu hep birlikte tesis edelim." ifadelerini kullandı.