CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın TBMM'deki odasında yapılan 'böcek' diye bilinen dinleme cihazı aramasında, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazılı Atatürk fotoğrafının çerçevesinden sinyal geldiği yönünde tutanak tutuldu. Meclis Başkanlığı'na Emniyet Müdürlüğü'nün daha gelişmiş cihazlarla arama yapması için dilekçe verildi.

Balbay, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile birlikte odada basın toplantısı düzenledi. Kura çekimi sonrası 5060 numaralı oda çıkan Balbay, daha önce bu odayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kullandığına dikkat çekti. "Hüseyin beyin yakınları vardır, uzakları vardır; odayı bir kontrol ettirsek dedik." diyen Balbay, yapılan tarama sonrası bir iki yerden sinyal alındığını ifade etti. Balbay, "Dediler ki biz müdahale etmeyelim, daha nitelikli bir cihazla tarama yapılsın. Biz de peki dedik." diye konuştu.

"Bizim her görüşmemiz kamuya açıktır ama izlendiğimizi biliyoruz" diyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'geçmiş olsun' demek için ziyarete geldiğini ifade etti. Daha ilk günden böyle bir dinlemenin tespit edilmiş olmasının vahim olduğunu dile getiren Gök, "Bu kabul edilemez, hem Balbay için edilemez. Eğer bu aygıt daha önce Hüseyin Çelik için konulmuşsa onun için de kabul edilemez. Bu durumun derhal açıklığa kavuşturularak gereğinin yapılmasının biz de takipçisi olacağız. Bu sürecin ilk günden böyle başlaması ürkütücüdür. Bunun izlenilmesi, servis edilmesi sadece CHP'nin sorunu değil grubu bulunan bütün partilerin sorunudur." şeklinde konuştu.

Gök, "Geçici Meclis Başkanımızı ziyaret ederek, hem bilgiyi vereceğim hem de konuyu anlatacağım. Hem de bir genel aramayı talep edeceğim. Bütün vekiller ve partiler açısından sözkonusu." dedi.