CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, gazeteci Levent Gültekin’in, Bugün TV'de katıldığı “Özgür İfade” programında dile getirdiği, “Tayyip Bey ülkeyi bölmeye çalışıyor.” ifadesini, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Milletvekili Balbay, programda konuşulanların çok dikkat çekici olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yayımlanan programda gazeteci Levent Gültekin’in söyledikleri bir iddia, duyum ya da üçüncü şahıslardan edinilen bilgiler değildir. Gazeteci, kesin ve kararlı bir dille AKP’li, halen genel başkan yardımcılığı görevi yürüten bir kişiyle yaptığı konuşmalar olarak aktarmaktadır. Bu konuşmalar, görmezden gelinecek konular değildir. 13 yıllık iktidar partisine mensup bir yöneticinin ifadelerine göre, 'Tayyip Bey ülkeyi bölmeye çalışıyor, siz farkında değilsiniz.' cümlesi, dehşet verici ve aydınlatılmaya muhtaç bir söylemdir.”

Başbakan Davutoğlu’na, bu açıklamaları yapan AKP’li yöneticinin kim olduğunu soran Balbay: “Bu ifadeler, vatana ihanet suçudur. Ayrıca 7 Haziran genel seçimleri sonrası ülkemizde cereyan eden terör eylemlerine baktığımızda, o zaman tüm bu olayların Tayyip Bey’in amacına yönelik mi olduğunu sorgulamak gerekir.” diye konuştu.

Balbay, Başbakan Davutoğlu’ndan şu sorulara cevap vermesini talep etti:

"1. Gazeteciye bu açıklamayı yapan ve hala AKP Genel Başkan Yardımcısı olan kişi kimdir?
2. AKP Genel Başkan yardımcısının ifadeleri, Cumhurbaşkanı'nın vatana ihanet suçu işlediğini göstermez mi? Bu cümleler bir iddia mıdır? Somut hangi eylem ve söylemlere dayanmaktadır?
3. Ülkemizde özellikle 7 Haziran genel seçimleri sonrası yaşanan terör olayları, AKP Genel Başkan yardımcısının ifade ettiği amaca yönelik midir?
4. AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak, bu açıklamalara yönelik hangi adımları atacaksınız?"