CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MİT içerisinde resmi yapısı dışında, doğrudan Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a bağlı, gladyo tarzında ayrı bir yapılanma olduğunu iddia etti. Özgür basına yapılan baskıyı kınayan Baydar, basına baskıda Türkiye’nin dünyada ilk sırayı oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’de son dönemde yaşananları, basına ve muhaliflere yönelik artan baskıyı değerlendiren CHP Milletvekili Baydar, “Türkiye’de var olan siyasi yapıların bilmesine fırsat vermeden, hükümetin bazı ayak oyunlarıyla ülkeyi savaşa sokacak bazı yanlış adımları atmasını hiçbir zaman tasvip etmedik. Cumhurbaşkanı, hiçbir zaman bu konuda muhalefetle samimi olarak gerçek düşüncelerini paylaşmadı. Bize dediler ki, 'Türkmenlere yardım gönderiyoruz.' Türkmenlerin lideri, bir yardım gönderilmediği ifade etti. Peki Türkmenlere yardım gitmiyorsa bu MİT TIR'ları nereye gitti, onu bilmemiz lazım. Bu MİT TIR'larının Özgür Suriye Ordusu’ndan El Nusra’ya, El Nusra üzerinden IŞİD’e gittiği kuşkusu var. Burada bizim kafamızda bir MİT yeniği var. Bit yeniği değil, MİT yeniği var. Bu MİT yeniğinin giderilmesi lazım. Bunun giderilmesi için de hükümetin ve yetkililerin açık bir şekilde bu konuyu tüm siyasi partilere, Parlamento'da grubu bulunan siyasi partilere bildirmesi lazım. Biz iktidarımızda, karanlık kalan her şeyin açıklanacağını ve bunların üzerine gidileceğinin bilinmesini istiyoruz. Bu, vatana ihanet suçlamasıdır. Bu suçlamadan kaçmaları mümkün değildir. Acaba Hakan Fidan’ın siyasete girme kararından sonra geri döndürülmesi bunlarla mı ilgilidir? Bu konuda da kafamızda bir MİT yeniği bulunmaktadır. MİT’in dışında, direkt Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a bağlı, ayrı bir gladyo tarzında ayrı bir yapılanma, yani var olan bir devlet yapısından ayrı olarak Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakanlık kurumlarının, şu anda tabii direkt Cumhurbaşkanlığı’na bağlı böyle bir yapılanmayla uluslararası arenada at koşturduğu artık ortaya çıktı. Bunu örtebilmeleri çok zor.” dedi.

Kanunsuzlukların ve hukuksuzlukların hesabının mutlaka bir gün sorulacağını ifade eden Baydar, “Dünyada medya üzerine en fazla baskının yapıldığı ülke Türkiye. En fazla tutuklu gazeteci olan ülke olarak övünüyoruz. Demokrasiler, gazetecilerin ve basının üzerine olan baskıyla ölçülür. Burada hükümet zaten çoktan sınıfta kalmıştır. Halimiz perişandır basın konusunda, basınla hükümet arasındaki ilişkiler konusunda. Kendine yandaş bir basın oluşturulmuştur. Tüm basının yandaş olması istenmektedir. Basının içerisinde nitelikli, aklıbaşında, kalemini hükümete ve yandaşlara satmayacak olan yürekli insanlar da vardır. Bu, basın içerisindeki yürekli insanlar ile basını yandaş hale getirmek isteyenler arasındaki bir mücadeledir. Kur'ân’daki temel ayrım, zulmedenler ve zulme karşı koyanlardır. Halkımız, 'Emhamdülillah Müslümanım' deyip ama Müslüman olmayanları da mutlaka değerlendirecektir. Bunun mutlaka bir hesabı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, kendilerine muhalif olanlara sürekli vatan haini demesine doktor olarak cevap veridiğini söyleyen CHP Milletvekili Baydar, “Her şey zıddını içerir. Bu derece bu kelimeyi kullanıyorsanız, acaba kendi bilinçdışındaki vatan hainliği suçlamasını ortaya mı koyuyorsunuz diye düşünürüm ben doktor olarak.” dedi.