CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, dün ziyaret ettiği CHP Söke İlçe Örgütü'nde yaptığı konuşmada, koalisyon kurmak için ana ilkelerinden taviz vermeyeceklerini söyledi. Adaletin bağımsızlığının sağlanmayacağı, yolsuzlukların hesabının sorulmayacağı bir koalisyonda yer almayacaklarını belirtti.

Milletvekili Baydar, “Genel başkanımız da, '14 ana ilkemiz var. Teklifler gelsin, değerlendirelim.' diyor. Eğer adaletin ve yargının bağımsızlığı, yolsuzlukların hesabını, valiler ve kaymakamlar kararnamesini, Milli Eğitim’deki adaletsiz atamaların hesabını soramayacaksak, sorulmayacaksa koalisyonda yer almayız. Hükümet kurma süresi 22 Ağustos’ta bitiyor. Genel başkanımız, olası bir erken seçimde önceki ön seçimlere bağlı kalınacağını söylüyor. Biz de koalisyon protokolü isteklerimize uyulursa koalisyona hazırız diyoruz.” dedi.

CHP olarak tavırlarının belli olduğunu söyleyen Baydar, “Seçimlerde öncelikle halkımız yüzde 60 AKP'ye 'hayır' demiş, bu hükümetin gitmesini istemiştir. AKP’nin karşısına muhalefet olarak yeni hükümet formülleriyle çıkmamız gerekirken MHP, her zaman yaptığı AKP destekçiliğine yeniden başlamış, önce Meclis Başkanlığı’nı AKP’nin almasını sağlarken yeni hükümet formüllerine de kapılarını kapatarak, adeta AKP iktidarının devamını ister tavır takınmıştır. MHP zihniyetinin 1980 öncesi ne olduğunu biliyoruz, bugün de yaptıkları ortada. Bundan sonra her konuda MHP’yi teşhir edeceğiz. Seçmen MHP’ye, AKP’den hesap sorsun diye oy verdi. İktidara yaklaşmasını, bugün MHP’ye oy verenler bile kabul edemiyor.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Baydar, Suruç’taki bombalı terör saldırısına da değinerek, şunları kaydetti: “Suruç'ta gençlerimizi katledenleri kınıyoruz. Bölgeye 55 bin asker sevk edilirken, sayıları belirsiz MİT ajanları, polis sevk edilirken böyle bir olayın yaşanması çok vahim. Böyle bir olay nasıl meydana gelebiliyor? Kimlerin zaafı var, bunlar bulunup yargıya teslim edilmelidir. Yine aynı gün Adıyaman'da bir askerimiz şehit ediliyor, sonra da iki polisimiz şehit ediliyor. Tüm bu terör olaylarını bir kez daha kınıyorum.”