Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 24 saatlik eylem başlattı. Eylemin gerekçesi ise Artvin Cerattepe'de yapılanlar.

TBMM Genel Kurulu'nun 6. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile saat 15.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanı İsmet Yılmaz yönetti. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis Genel Kurulu açılmadan önce 'Diren Artvin, Diren Cerattepe' yazılı afişleri milletvekillerine dağıttı. CHP'li vekiller de bu afişleri basın mensuplarına göstererek poz verdi.

Meclis Genel Kurulu'nun kapanmasının ardından CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, genel kuruldan ayrılmayacağını ve 24 saatlik eylem yapacağını söyledi. Artvin'in hemen üzerinde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerine karşı maden şirketi ve orman bölge müdürlüğü ekiplerine karşı mücadele eden Cerattepeliler ile Jandarma arasında yaşananlara tepki gösteren Bayraktutan, Cerattepe'de zulüm yapıldığını savundu. 24 saat genel kurulda kalacağını dile getiren Bayraktutan, yemek yemeyeceğini ifade etti.

Artvin Cerattepe'de doğa katliamı yapıldığını ve buna asla izin vermeyeceğini belirten Bayraktutan, yetkililere ulaşamadığını dile getirerek teminat alana kadar eylemlerine devam edeceğini söyledi.