25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da kaydını yaptırdı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yaptığı "Gel Başbakan sen ol" çağrısıyla ilgili "AKP'nin 13 yıllık döneminde büyük tahribat oldu, bunların onarılması gerekiyor. Biz buna inanıyoruz ve öncelikle muhalefetle hükümet kurmak istiyoruz. Sayın genel başkanımızın bugün attığı adım budur. Bir fedakarlıktır. Daha az oyu olan, milletvekili olan bir partiye gel hükümeti kuralım, başbakanlığı da sen yap diyor. Bu Türkiye siyasi hayatı için önemli bir fedakarlıktır, önemli bir örnektir." diye konuştu.

MHP'nin HDP'ye yönelik tutumunun sorulması üzerine ise Bekaroğlu, kararı verecek olanın MHP olduğuna dikkat çekti. Seçim yapıldığını ve halkın tercihte bulunduğunu hatırlatan Bekaroğlu, şöyle devam etti: "Bütünü milli iradedir. Bu partiyi de yüzde 13'lük bir oy ve 80 milletvekiliyle millet seçmiştir. Tabi onunla koalisyon yapmayabilirsin ama yok sayıyorum falan; bu kabul edilebilir birşey değildir, demokratlık değildir. Bize göre doğru da değildir." şeklinde konuştu.

CHP adına görüşme yaptığı iddialarıyla ilgili ise Bekaroğlu, "Bunlar doğru şeyler değildir. Herhangi bir görüşme kimse yapmıyor. Daha cumhurbaşkanı, başbakanlık için bir görevlendirme yapmamıştır. Genel başkanlar görüşmemiştir, dolayısıyla böyle bir resmi görüşme yoktur. Gayri resmi herkes herkesle görüşür. Arkadaşlarınız, dostlarınız vardır. Zaten ben akşam bizim bakkalla da görüştüm. O da bana bir hükümet önerisinde bulundu. Bakkal 'bir an önce hükümeti kurun' diyor. Bu hükümet yokken bakkalda bile para harcamak istemiyor. Bizim bakkalın tercihi büyük koalisyondu." dedi.

Meclis Başkanlığı seçiminin bir işaret olacağına dikkat çeken Bekaroğlu, koalisyon ile Meclis Başkanlığı arasında her zaman bir ilişki kurulduğunu söyledi.