CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Ankara’da bombalı terör saldırısını yapanların, kandan ve gözyaşından beslendiğini söyledi. Saldırıyı kınayan Biçer, sabah aldıkları bu acı haberle sarsıldıklarını kaydetti. Ankara'da düzenlenecek barış mitinginin alanında patlama olduğunu belirterek, “İki ayrı noktada bomba patladığını öğrendik. Bildiğimiz kadarıyla çok sayıda yaralı var. Ölü sayısıyla ilgili çeşitli kaynaklarda farklı bildiriliyor. Henüz teyit edilmediği için ölü sayısıyla ilgili henüz net bir şey söylemek mümkün değil. İnşallah ölü yoktur basit yaralanmalar oluşmuştur. Bu patlamayı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Manisa'dan da bu mitinge beş otobüsle arkadaşlarını dün akşam kendi elleriyle gönderdiklerini aktaran CHP Milletvekili Biçer, “Kalbimizin onlarla birlikte olduğunu söyledik. Seçim çalışmaları nedeniyle Manisa'da kaldığımızı söyledik, yoksa ben de orada olacaktım. Patlamanın neden olduğunu, seçime 20 gün kala olduğunu düşünecek, tartışacak olursak 7 Haziran'dan önce de Adana'da ve Mersin'de olan olaylar aydınlatılmadı. Diyarbakır'daki patlama aydınlatılmadı. Suruç'ta bir katliam yaşadık. Seçimlere 20 gün kala böyle bir acı yaşıyoruz. Bu karanlık, bu diktatörlük nereye kadar demiştik. Gerçekten her geçen gün yeni bir acı, yeni bir karanlık yaşıyoruz. Umarım can kaybı yoktur. Kalbimiz Ankara'da şu an. Bu baskının 1 Kasım seçimlerine engel olmasına da izin vermeyeceğiz. Seçimlerin olması için sonuna kadar mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Genel seçimin yapılmasının istenmediğini ileri süren Biçer, “Para verilerek yaptırdıkları anketlerden bile istedikleri sonuçları alamıyorlar. Bu çok net. Sürekli sahadayız. Hiçbir şekilde, bir kemik kitle dışında, artık gözünü bütün gerçeklere kapatmış bir kitle dışında yapılanları onayladığı bir nokta yok. Vatandaş zaten erken seçim yapılıyor olmasına çok tepkili. Vatandaşlar, bu para, zaman kaybına tepki göstererek, ‘Neden bir çözüm bulmadınız? Çözüm bulmayanlara faturayı keseceğiz.’ diyerek tepkili. Sarayın bunu görmemesi mümkün mü? Elbette ki istemiyorlar. Bu olayların, bu kaosun yaratılmasına yol açıyorlar. Kandan ve gözyaşından besleniyorlar.” dedi.