CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kendisine gönderilen davet mektubunu hiç açmadığını söyledi. Teklif gönderilen CHP’li milletvekilleri ile birlikte Başbakanlığa teklifi kabul etmediklerini beyan eden bir mektup gönderdiklerini kaydeden Bingöl, “Ben zaten davet mektubu almadım. Davet mektubu ulaştırıldığında reddettim. Hala davet mektubunun içeriğini dahi bilmiyorum. Dün bize yapılan teklif herhangi bir CHP’li milletvekiline de yapılsaydı yine anında reddedilecekti.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, seçim hükümetinde yer alması için mektup gönderdiği CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Bakanlık teklifini reddettiniz, neler söylersiniz?' sorusuna Tekin, “Bu teklifi reddedeceğimizi günler öncesinden açıklamıştık. Genel Başkanımız çok net ifade ile hiçbir CHP’li bu görevi kabul etmeyeceğini ifade etmişti. Dün bize yapılan teklif herhangi bir CHP’li milletvekiline de yapılsaydı yine anında reddedilecekti.” cevabını verdi.

Bu teklifi reddetmelerinin temel nedenlerden birisinin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreç olduğunu ifade eden Bingöl, şunları kaydetti: “Burada Davutoğlu’na görev verildi ama Davutoğlu uzun süren görüşmeler sonrasında hükümeti kuramadı. Yapılması gereken bu görevin Sayın Genel Başkanımıza verilmesiydi. Kabul edilemeyen bir gerekçe ile bu görevlendirme yapılmadı. Hükümeti kuramayan birisine seçim hükümetini kurma görevini vermek çok yanlış. Genel başkanımıza bu görev verilmedikten sonra böyle bir anlayışla kurulan seçim hükümetine herhangi bir CHP milletvekilinin katılması düşünülemez. Dün beş arkadaş anında bu teklifi reddettik. Ben zaten davet mektubu almadım. Davet mektubu ulaştırıldığında reddettim. Hala davet mektubunun içeriğini dahi bilmiyorum. Mektubu almamama rağmen arkadaşlarla bir değerlendirme yaptık. Başbakanlığa bunu reddettiğimizi bir mektupla bildirdik. CHP’nin ilkeli duruşu uzun süredir ortaya koyduğu nitelikli tavrı bir kez daha gösterdik.”

MHP’li Tuğrul Türkeş’in ve HDP’li milletvekillerinin teklifi kabul etmelerini de değerlendiren Bingöl, şöyle konuştu: “HDP teklifi kabul edeceklerini söylemişti. Bu HDP’nin kendi taktiridir. Parti olarak böyle bir karar verdiler. Türkeş’in bu görevi kabul etmesi farklı bir anlayışı ortaya koyuyor. Son derece manidar. 7 Haziran seçimleri sonrasında Bahçeli ve MHP’li yöneticilerin taban ve seçmeni demiyorum ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz görüyoruz.”

YSK’nın seçim tarihine yönelik itirazlara ilişkin açıklamada bulunan Bingöl, “YSK bu güne kadar uygulanan 90 günlük süreyi 60 güne düşürdü. Ön seçimi zora sokan YSK’nın kendisi. Ön seçimi birkaç günün içine sığdırmak çok güç. YSK’nın takviminde 4 Eylül’de listeler askıya çıkacak, ayın 6’sında kesinleşecek ve ayın 8’inde ön seçim yapılacaktı. 6 gün içinde ön seçim yapmak mucize. YSK bunu gördüğü için bizim teklifimizi haklı buldu ve kabul etti. Bugün bir mahkemeye başvuru olmuş ama YSK kararları kesin kararlardır. Bugüne kadar yapılan başvurular reddedilmişti.” ifadelerini kullandı.