CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 1 Kasım seçiminin sonuçlarının 7 Haziran'dan farklı olmayacağını belirterek, “Bir kişinin 'başkan olacağım' inadı yüzünden ülke yanıyor.” dedi.

CHP, 26. dönem Antalya milletvekili adaylarını tanıttı. 14 kişilik listeden Deniz Baykal dışındaki tüm milletvekili adayları tanıtım toplantısına katıldı. CHP İl Başkanı Semih Esen, “Adaylarımızla, örgütümüzle yeni bir seçime hazırlanacağız ve halka gideceğiz, kendimizi anlatacağız. Dilerdik ki 7 Haziran 2015 seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesi diğer partiler tarafından da kabul edilseydi. Maalesef tek başına iktidar olmaktan başka bir şeyi kabullenmekte zorlanan bir zihniyet kendi hırsları uğruna ülkeyi karanlıklara doğru götürmek istiyor.” diye konuştu.

"BÜTÇEYİ YAPACAK HÜKÜMET YOK"

CHP'nin yeniden 3. sıradan kontenjan adayı gösterdiği işadamı kökenli Çetin Osman Budak gazetecilerin sorusu üzerine seçimin ekonomiye maliyetiyle ilgili konuştu. Ekonominin 7 Haziran'a kadar çok ciddi kırılmalar yaşadığını, yurt içinde ve dışında büyük beklentiler oluştuğunu hatırlattı. Halkın sıkıntıların ortadan kalkması için iradesini ortaya koyarak AKP'yi tek başına iktidar yapmadığını hatırlatan Budak, 1 Kasım seçiminin de ortaya farklı bir sonuç çıkarmayacağına işaret etti. Seçimin Türkiye'ye çok fazla maliyet getireceğinin altını çizen Budak, milli geliri 700 milyar dolar olan Türkiye'nin boşlukta kaldığına değinerek, “Hükümet yok, ekonomide bir kontrol mekanizması yok. Bütçe çalışmaları başlayacak. Bütçeyi yapacak bir hükümet yok. Geçici hükümetle de bunlar yapılamaz.” dedi.

"NİYE SEÇİME GİDİYORUZ?"

Seçimlere giderken ülkenin gerilim içinde olduğunu ve ciddi kırılmalar yaşadığını dile getiren Budak, şöyle devam etti: "Şehit haberleri toplum üzerinde ciddi travmalara sebep oldu. Böylesine kaotik bir ortamda seçime gidiyoruz. Değişen bir şey olmayacak. O zaman 'Biz niye seçime gidiyoruz?' sorusu bütün piyasalar tarafından soruluyor. Yabancı yatırımcıların böylesine hukukun olmadığı, bu kadar kaotik, çatışmanın olduğu ortama gelmesi düşünülemez. Bütün otoriteler bunu söylüyor. Onun için bir an önce bu seçimi geçip hızla, kazasız belasız atlatıp önümüze bakmamız gerekiyor.”

Beklentilerin seçim sonuçlarının 7 Haziran ile aynı çıkması yönünde olduğunu, anketlerin de buna işaret ettiğini kaydeden Budak, “Sonucun aynı olması yine aynı sonucu getirecek. Bunun kaçınılmaz bir tablo olduğunu inşallah görür bu ülkeyi bugüne kadar yönetenler. 13 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var. Bu iktidar, bu kırılmaların hiçbirisini görmüyor mu? Yaşıyor, görüyor fakat bir kişinin 'ülkede ben tek başıma iktidar olacağım, başkan olacağım' inadı yüzünden ülke yanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ENGELLİ MEMUR ADAY

CHP'nin Antalya listesinin son iki sırasındaki aday değişti. Yeniden aday olmayan Gürkut Acar ile İbrahim Keser'in yerine Barış İşbilen ve Meral Mengi geldi. Antalya Adliyesi'ndeki memuriyetinden milletvekilliği için istifa eden bedensel engelli Barış İşbilen, 1,5 yaşında çocuk felci geçirdiğini söyledi. Yaşamını koltuk değnekleriyle sürdüren İşbilen, engellilerin sesini duyurmanın yanı sıra memurların uğradığı baskı ve haksızlıklara dikkat çekmek için aday olduğunu kaydetti.