CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizmde kayıplar yaşanan bir dönemde aralarında, Türkiye'nin en önemli iki pazarı, Almanya ve Rusya’nın da bulunduğu ülkelerin vatandaşlarını uyarmasının turizmi nasıl etkileyeceğini sordu.

CHP’li Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği önergede, son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle turizmde bir takım sıkıntılar oluşmaya başladığını belirtti. Türkiye’ye yoğun şekilde turist gönderen Almanya, Hollanda ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkenin Türkiye'ye gelen vatandaşlarını ‘ihtiyatlı ve dikkatli’ olmaları konusunda uyardığını, Irak ve Suriye sınırlarına yakın bölgelere gitmemelerini tavsiye ettiğini hatırlatan Budak, bu durumun Antalya'ya yönelik turist hareketliliğini de olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. Antaya'ya gelen Rus turist sayısında ocak-haziran ayları arasında 500 bine yakın kayıp olduğunu kaydeden Budak, bu durumun 2016 için de kaygıları artırdığına işaret etti.

Aralarında Almanya ve Rusya’nın da bulunduğu ülkelerin Türkiye uyarısı konusunda hangi çalışmaların yapıldığını soran Budak, “Uyarılar ile ilgili bu ülkelere bir yanıt verilmiş midir? Verilmemiş ise gerekçesi nedir? Bu uyarı, Türkiye’ye yönelik turist hareketliliğini nasıl etkileyecektir? Bu konuda bir çalışma yapılacak mıdır? Almanya ve Rusya’nın, Türkiye ve Antalya turizmi açısından önemi dikkate alınarak, turizme yönelik ek önlemler geliştirilecek midir?” diye sordu.