Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti hükümetinin ekonomik sıkıntı yaşayan çiftçi için bulamadığı parayı erken seçim için bulduğunu söyledi. Çakırözer, “Çiftçinin yüksek girdi maliyetleri ve düşüt fiyatlarından dolayı borç batağında. Çiftçinin mazot fiyatını '1.5 liraya düşüreceğiz' dedik, AKP 'bütçe yok' dedi. Emeklilere bayramlarda 'çift maaş' dedik AKP yine 'bütçe yok' dedi. Erken seçimin maliyeti eski para ile 2 katrilyon. Zamanında bize kaynak soranlar şimdi erken seçim maliyetini vatandaşın sırtına yüklemekten çekinmiyor." dedi.

CHP Milletvekili Çakırözer, seçim bölgesi Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Pazar esnafının ve çiftçilerin sorunlarını dinledi. Koalisyon kurma çalışmaları sırasında yaşananları ve CHP'nin tutumu konusunda vatandaşlara bilgiler verdi. CHP'nin hükümetin bir an önce kurulması için tüm çabayı ortaya koyduğunu anlatan Çakırözer, halkın sorunlarının bir an önce çözülmesi için 4 yıl sürecek bir hükümetin tüm ilkelerini anlattı. "Tarım ve hayvancılık bitiyor, fiyatlarda artış çok yüksek." diyen Çakırözer, "Dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Ülke üretim yapamıyor. Halkın esas sorunları budur.” dedi.

CHP’nin politikalarına vurgu yapan Çakırözer, AKP hükümetinin çiftçiye para vermezken erken seçim için kesenin ağzını açmasını bildiğini belirtti. Çakırözer, şöyle dedi: “Geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar yüksek girdi maliyetleri ve düşük hububat alım fiyatlarından dolayı borç batağında. Çiftçinin mazot fiyatını '1.5 liraya düşüreceğiz' dedik, AKP bütçe yok dedi. Emeklilere bayramlarda 'çift maaş' dedik, AKP yine bütçe yok dedi. Oysaki erken seçimin maliyeti eski para ile 2 katrilyon civarında. Bu parayla emekçimize, çiftçimize ve emeklimize verdiğimiz tüm sözleri tutabilirdik. Zamanında bize kaynak soranlar şimdi erken seçim maliyetini vatandaşın sırtına yüklemekten çekinmiyorlar."

Çakırözer, "Halkımız 45 günlük hükümet kurma sürecinde neler yaşandığını çok iyi biliyor. Erdoğan hükümet kurma yetkisini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na vermeyerek yetki gasbı yaptı. Bunları vatandaş görüyor ve seçimde bunların sorumlularını cezalandıracaktır.” ifadesini kullandı.

Son günlerde tırmanan terör olayları hakkında da vatandaşlarla konuşan Çakırözer, şöyle devam etti: “Ülkemizin bir an önce huzura ve barışa kavuşması öncelikli dileğimizdir. Terör olayları geçici hükümet süresince tırmandı. CHP seçimden önce de sonra da bir uzlaşı sağlanması adına tüm özveriyi gösterdi. CHP ülkemizde ve bölgemizde huzurun tesis edilmesi için tüm çabayı gösteriyor.”